NICOLAS MARTIN // FACE OF LIGHT
Oct
12
to Nov 2

NICOLAS MARTIN // FACE OF LIGHT

Galleri Oxholm præsenterer

Face of Light
En soloudstilling af Nicolas MartinFERNISERING: lørdag den 12. oktober kl. 12.00 - 14.00
UDSTILLINGSPERIODE: 12. oktober – 2. november 2019

Med inspiration i scener fra det daglige liv, almindeligheden, og en helt unik forståelse for det perspektiviske, viser franske Nicolas Martin med 24 nye værker, olie på panel og olie på lærred, hvorfor maleriet i dag stadig har sin berettigelse iblandt andre kunstmedier.

Face of Light omfavner virkeligheden i alle dens mange facetter. Martin viser os på denne soloudstilling vuer fra Frankrigs smalle gader, natlyset over de mennesketomme, sneklædte bygninger, billboard-hjørnet i storbyen og interiører fra privaten. De skildrede genkendelige miljøers magiske kvaliteter – deres stilheds styrke – opleves sjældent andetsteds og viser med stor overbevisning, hvorfor kunstneren Nicolas Martin er så beundret og betragtet verden over.

Nicolas Martins arbejde tilføjer liv til selv det mest almindelige gennem brugen af lys, kontraster, farve og tekstur. Martins betoning af fravær har ligeledes igennem årene været et kunstnerisk greb og kendetegn. De udstillede malerier er på en gang mættede og enormt stærke i både udtryk og farveholdning, men også ekstremt sarte og næsten transparente. Martin kan både og.

Face of Light vidner om en kunstners store beundring af og forståelse for nuet, stilheden, fraværet, lydene og lyset, der kan eksistere i omkringliggende miljøer – ude som inde. Nicolas Martin ser, i små og store formater, verden som den er i stedet for hvordan den vil blive i fremtiden og åbner på denne måde op for en virkelighed og en sanselighed, man som beskuer kan relatere til og nå i mødet med malerierne på væggen. 

 

Nicolas Martin ( f.1980) er født og opvokset i Paris, Frankrig. Han bor og arbejder i dag i Montreal, Canada. Han har studeret ved den anerkendte Auguste Renoir skole i Paris og University of Laval i Quebec, Canada. Karrieren som professionel maler tog for alvor fart i 2013 med en soloudstilling på L´Oeil du Prince i Paris. I 2015 kom debuten i USA med udstillingen ”Urban Life” på Abend Gallery i Denver og samme år opnåede han også at blive finalist på den respekterede ARC Salon. Martin er udnævnt ”artist to watch” af Southwest Art Magazine og figurerer i bogen ”Tall Trees of Paris”.  

I 2003 fik han tildelt 1. prisen i konkurrencen ”La Fondation de la Vocations” og er i dag at finde i samlinger i både Europa og Nordamerika.Vi glæder os til at se Jer til fernisering!

Galleri Oxholm

NICOLAS MARTIN, MONT ROYAL , oil on canvas, 45 X 61 CM. 2019

NICOLAS MARTIN, MONT ROYAL, oil on canvas, 45 X 61 CM. 2019

View Event →

START LONDON // Art Fair 2019
Sep
26
to Sep 29

START LONDON // Art Fair 2019

START-Logo-2019_300 dpi.jpg

We are pleased to announce our participation at START London, Saatchi Gallery.

This year the fair takes place from the 26th through the 29th September 2019.

BOOTH 1.3, Ground Floor

OLE AAKJÆR

NIELS CORFITZEN

MARIA ENGHOLM

ALAN WARING

Alan Waring, Make the Jungle Great Again , unique ceramic sculpture. 2019.

Alan Waring, Make the Jungle Great Again, unique ceramic sculpture. 2019.

View Event →
PULSATING - Multiplied through Water // Ole Aakjær og Sky Kim
Sep
13
to Oct 5

PULSATING - Multiplied through Water // Ole Aakjær og Sky Kim

PULSATING - Multiplied through Water

En duo-udstilling af Ole Aakjær (DK) og Sky Kim (USA/KOREA)

En hyldestudstilling til et helt særligt venskab og kollegaskab.

På udstilingen inviteres publikum indenfor i akvarellens univers og vises, hvordan denne kan anvendes på to vidt forskellige måder.

2 ud af de 25 originale værker er skabt i fællesskab - malet dels i Aakjærs atelier i Vejle og dels hos Sky Kim i New York.

PULSATING - Multiplied through water 13. september - 5. oktober 2019.

Facebook Banner FINAL.jpeg
View Event →
Heavy Medal Headache // Simon Fensholm solo
Aug
17
12:00 PM12:00

Heavy Medal Headache // Simon Fensholm solo

Galleri Oxholm præsenterer

Heavy Medal Headache

En soloudstilling af Simon Fensholm

 

FERNISERING: LØRDAG 17. AUGUST. 2019. 12.00 – 14.00

UDSTILLINGSPERIODE: 17. AUGUST – 1. SEPTEMBER 2019

Simon Fensholm, At The Wrong Set , akryl og spray på lærred, 80 x 60 cm. 2019

Simon Fensholm, At The Wrong Set, akryl og spray på lærred, 80 x 60 cm. 2019

 

Simon Fensholms praksis har flere sider. På den ene side kan hans værker ses som en undersøgelse af de mekanismer og virkeligheder, der bevidst eller ubevidst er kommet til at eksistere imellem mennesker i alle samfundslag og som er blevet toneangivende for individets selvforståelse og ageren de senere år. På den anden side består værkerne også af fagmenter af konkrete, oplevede scenarier og følelser, som kunstneren personligt har gennemlevet og ønsket fortolket.

Heavy Medal Headache viser en række ekspressive malerier, der bygger på en klar, personlig og genkendelig farvepallette og genremæssigt spænder de fra landskabsmaleri over skildringer af interiører, hvis konsekvente og legende perspektivlinier og fortættede rum griber og fascinerer os ved deres rigtige forkerthed. Som en naturlig forlængelse af de intuitive malerier findes i udstillingen også en række skulpturer, der med deres særegne og helt igennem Fensholmske udtryk giver udstillingen en ekstra modelleret dimension.

Simon Fensholms arbejde kan ses som et bevidst, kritisk opgør med vores (re. samfundets) vante og trygge forestillinger om rigtigt og forkert. Hans malerier og skulpturer adresserer undersøgende vores tanker og skaber en form for oplysende distance og nysgerrighed, hvorved en grundlæggende og dybere forståelse for menneskets adfærd og de opstillede, ubeskrevne og definerede systemer vi lever under og lader os forføre af, tydeliggøres. Hvordan er vi til og hvad skaber anerkendelse, er nogle af de spørgsmål, man tvinges til at stille sig selv i mødet med Fensholms værker. Titlens henvisning til vores kontinuerlige stræben efter det uopnåelige og dét hovedbrud vi oplever herved samt den evigt tilstedeværende larm i samfundet af popkultur og forventninger, udfolder og udfordrer på lignende vis værkernes relevans og betydning.

 Simon Fensholm barberer modigt alt det pæne væk, så sandheden kan komme frem og vise os menneskets natur og kultur uden filter. Helt som den er. Dualismen mellem naivisme og ærlige motiver har dog rødder i en mere klassisk kunst. Landskabsmalerierne er med deres ungdommelighed en blanding af inspiration fra kunstnere fra kunstnerens hjemegn som Allan Otte og Johan Thomas Lundbye og et mere ekspressive og moderne anstrøg hentet i nyere kollegers virke for at skabe aktualitet og relevans.

Fensholm dyrker det romantiske og alligevel er han ikke ægte romantiker som en Lundbye. Hans kunst behandler medierede forestillinger om et idyllisk ydre landskab og verden og reflekterer over, hvordan disse manifesterer sig og indplacerer sig i det omgivende samfund. I vores kroppe. Malerierne og skulpturerne er præcise i det upræcise. Lige dele fravær og forventning. Fraværet opleves konkret i de menneskelige figurer, der intet konkret ansigt og personlige træk har. De er anonyme og alligevel så underligt relatérbare. Forventningen, derimod, antydes mindre. Den kan findes i de spirende vækster som billede på en mildere og lysere fremtid, i den modige farveholdnings insisteren og endda også uden for billedet. I kunstnerens håb om at vi forholder os til det vi oplever, det vi er og det vi kan blive.

 

Simon Fensholm (født i Danmark i 1985) bor og arbejder i dag i København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 i København. Han debuterede på Kunstnerenes Efterårsudstilling i 2015 og i 2016 medvirkede han med nye værker på Charlottenborgs Forårsudstilling. Siden afgangen har Fensholm vundet interesse fra samlere i Danmark som i udlandet og hans værker er i dag repræsenteret i væsentlige samlinger i bl.a. Danmark, Sverige og USA og udstillet flere steder i verden. Heavy Medal Headache er hans første soloudstilling på Galleri Oxholm.

SIMONF-OXHOLM-SCULPTURE14.JPG
View Event →
SUMMER AT OXHOLM
Jun
15
to Jul 14

SUMMER AT OXHOLM

Please join us in the opening of this year´s summer group show.

SUMMER AT OXHOLM

Opening reception Saturday 15. June 2019 12-2pm

Exhibition period 15. June - 14. July 2019

Artist included

Ole Aakjær

Niels Corfitzen

Jan-Flemming

Lars Christian Kræmmer

Georg Küttinger

Kent Richardt

Alan Waring

and more…

We look forward to welcoming you in the gallery for the last opening before summer.

Everyone is welcome.

Ole Aakjær, I Shall Be Released , akvarel og tusch på papir, 173 x 127 cm. 2019.

Ole Aakjær, I Shall Be Released, akvarel og tusch på papir, 173 x 127 cm. 2019.

Niels Corfitzen, Fragments of A Journey , olie på lærred. 150 x 150 cm. 2019.

Niels Corfitzen, Fragments of A Journey, olie på lærred. 150 x 150 cm. 2019.

View Event →
Georg Küttinger // Landscapes: remixed
May
31
to Jun 9

Georg Küttinger // Landscapes: remixed

GEORG KÜTTINGER

LANDSCAPES: REMIXED

Galleri Oxholm

31. maj – 9. juni 2019

Georg Küttinger, Tremola , lambda-print, Diasec, 150 x 100 cm. Ed. 2 of 5. 2017.

Georg Küttinger, Tremola, lambda-print, Diasec, 150 x 100 cm. Ed. 2 of 5. 2017.


Galleri Oxholm er stolte over at kunne invitere til den første soloudstilling på dansk grund med den tyske kunstner, Georg Küttinger.

Küttingers fotografiske landskaber er smukke og imponerende panoramaer. De fremstår som et udsøgt og bevidst, kunstnerisk arbejde med udviskningen af grænserne mellem oplevet og skabt, mellem maleri og fotografi.

De udstillede værker er fotograferet på rejser, kunstneren har været på igennem årene og er således udover at være blotte fotografier også en slags nedfældede, visuelle øjeblikke, memoirs, fra disse ture.

De indfangede kyststrækninger, landområder, imponerende brusende vandfald, vejens bugtende skæringer igennem bjergmassivet til den rå bjergvæg er dog langt fra fastfrosne og statiske. Stående overfor Georg Küttingers værker gøres beskueren opmærksom på kunstnerens registrerende, fysisk blik og tilstedeværelse og den anvendte, specielle multieksponerings teknik, der bidrager til dynamik og rytme i det fotografiske udtryk.

Landscapes: remixed viser 13 spektakulære fotografiske værker fra perioden 2010 - 2018. Hvert at de udstillede værker besidder og orkestrerer en særegen smuk rytme og sprog. Naturens storladne elementer. Der ligger en forståelse og afkodning af den kunstneriske agenda i gentagelsen – i det at betragte noget igen og igen og hver gang på en ny måde og alligevel på samme vis. De omhyggelige arbejder præsenterer metaforisk og faktuelt en oplevelse af at være tilstede på et givent tidspunkt ligesom hvert værk synliggør en indre power afstedkommet af naturen selv, men også en skabt power afstedkommet af kunstnerens arbejde med sammenstillingerne, hvor langskabet til tider er reduceret til lange, udstrakte farvede linier på billedfladen. Küttingers opmærksomhed på den gentagende og stedsspecifikke linie og de konkrete visuelle spor, den fotografiske bearbejdning, opleves som en meningsgivende orkestreret forvrængning af perspektivet.


Georg Küttinger er født i München, Tyskland i 1972, hvor han også lever og arbejder i dag. Han er uddannet fra Technische universität i München, afdeling for fotografi og har siden afgangen fra skolen iopnået anerkendelse for sit fotografiske virke via udstillinger på en række respekterede gallerier og museer i Belgien, Italien, Tyskland, Schweiz og nu også i Danmark på Galleri Oxholm.

Kom og vær med til at fejre åbningen af denne helt specielle solo udstilling med os fredag den 31. maj 2019 kl. 18.00 – 20.00.

Vi glæder os til at se jer.

Galleri Oxholm

View Event →
HANS HENRIK FISCHER - En Pop Op Udstilling
May
10
to May 12

HANS HENRIK FISCHER - En Pop Op Udstilling

Det er os en stor glæde at kunne byde velkommen til udstillingen "HANS HENRIK FISCHER - En Pop Op Udstilling". 

Fernisering fredag den 10. maj 2019 kl. 18.00 - 20.00.
Udstillingsperiode fredag 10. maj - 12. maj 2019.

Vi glæder os til at se jer alle i galleriet.
Galleri Oxholm

Hans Henrik Fischer_Two-faced_50 x 50 cm_2019_16.500 DKK.jpg

Hans Henrik Fischer, Two Faced, akryl på lærred, 50 x 50 cm. 2019

View Event →
MARIA ENGHOLM // UNSETTLED STORIES
Apr
6
to Apr 28

MARIA ENGHOLM // UNSETTLED STORIES

Maria Engholm

Unsettled Stories

Galleri Oxholm, København

 

6 april – 28 april 2019

 

En totalinstallation af Maria Engholm (DK).

 

Maria Engholm har det seneste år arbejdet ihærdigt med sine særegne udtryk og indtager i april måned galleriet med en række nye malerier, hængende installationer og unikastole. Unsettled Stories viser på den ene side kunstnerens store fascination af stoflighed, materiale og farvesammensætninger, håndværket, men er samtidig også et udstyk for den åbne fortællings potentiale og en behandling af tendenser og hændelser i samtiden – verdenen anno 2019. Engholms værker repræsenterer et nu og manifesterer sig tydeligt i gallerirummene ved deres unikke teknik og beskuerinddragelse. De mange detaljer og værkernes unikke helhedsudtryk vækker bl.a. refleksion omkring klimaforandringens tydelige spor, samfundets bagside og det konkrete og mentale landskab hos det enkelte individ. Engholm spørger vedkommende og relevant ind til livets store og små spørgsmål. Hvordan kan vi som menneskehed engagere og aktivere os selv mere til gavn for kommende generationer og et grønnere og rigere liv?

 

Unsettled Stories viser en anden måde at orientere sig i og gå til maleriet på. For Engholm er det ikke blot en genre præget af en fjern konvention og konstellation, men i højere grad fortællingen om et her og nu, virkeligheden og realiteterne, vi alle kan relatere til. Unsettled Stories manifesterer sig som udstilling som et dybt og relevant forankringspunkt i en tid præget af forandring og urolighed mere end nogensinde før.

 

Maria Engholm er født og opvokset i Fredericia 1976 og bor og arbejder i dag i København. Hun tog i 2007 afgang fra Danmarks Designskole, afdelingen for Møbel og Rum. Hendes værker er repræsenteret i private som offentlige samlinger herhjemme og i udlandet.


Maria Engholm, The Silence, mixed media på træ, 35 x 45 cm. 2019

Maria Engholm, The Silence, mixed media på træ, 35 x 45 cm. 2019


View Event →
March 19´
Mar
2
to Mar 31

March 19´

event billede_logo.jpeg

It is with great pleasure we invite you to take part in the opening of our next exhibition ‘March 19´. The exhibition will consist of a select group of artists working with painting, drawing and sculpture.

Opening reception Saturday 2 March 12.00 - 16.00 2019

Exhibition ends on Sunday 31 March 2019

We look forward to see you in the gallery

Oxholm Gallery

View Event →
Art Herning
Feb
1
to Feb 3

Art Herning

We are pleased to announce our participation at Art Herning in 2019.

The 22nd edition of the fair takes place February 1.-3. 2019.

We will present works by the following artists:

OLE AAKJÆR

NIELS CORFITZEN

MARIA ENGHOLM

SIMON FENSHOLM

KELLY REEMTSEN

KINKI TEXAS

ALAN WARING

BOOTH no. H0212 - hal H

Opening hours

Friday February 1 14.00 - 19.00

Saturday February 2 11.00 - 17.00

Sunday February 3 11.00 - 17.00

For more information on the fair and parking please see

Ole Aakjær, Silence and Voices, watercolor and ink on paper, 127 x 173 cm. 2019.

Ole Aakjær, Silence and Voices, watercolor and ink on paper, 127 x 173 cm. 2019.

Art_Herning_2019_billede.png
View Event →
The Annual Christmas Show
Dec
14
to Dec 28

The Annual Christmas Show

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til årets juleudstilling


The Annual Christmas ShowOpening Friday December 14 2018
kl. 18.00 - 20.00


Exhibition period December 14 through December 28 2018


The group show will present selected works by the gallery´s artists.

We look forward to seeing you to the last exhibition of the year.

With best wishes for a merry Christmas and a happy new year.
 

Oxholm Gallery

 
Ole Aakjær_Relations_137 x 173 cm_2018.jpg
View Event →
SCOPE MIAMI // ART FAIR
Dec
5
to Dec 9

SCOPE MIAMI // ART FAIR

Galleri Oxholm is proud to be participating in SCOPE MIAMI at the Miami Beach Pavilion and will pres

Address

SCOPE MIAMI

BEACH PAVILION

 

801 OCEAN DRIVE
MIAMI BEACH, FLORIDA
USA

 

Schedule

Wed December 5th 11.00 AM - 8.00 PM

Thursday December 6th 11.00 AM - 8.00 PM

Friday December 7th 11.00 AM - 8.00 PM

Saturday December 8th 11.00 AM - 8.00 PM

Sunday December 9th 11.00 AM - 8.00 PM

 

For more information on the fair, see also the official website https://scope-art.com

 

 

 

View Event →
Affordable Art Fair Hamburg
Nov
15
to Nov 18

Affordable Art Fair Hamburg

We are pleased to announce our participation at Affordable Art Fair Hamburg.

The fair takes place from the 15 - 18 November 2018.

Affordable Art Fair Hamburg returns in November 2018 for its 7th edition with 80 local, national and international galleries all showcasing a huge array of contemporary art.

Messeplatz 1, 20357 Hamburg, Tyskland

OPENING HOURS

Thursday 15 November 2018


Late View 11.00 – 18.00, 18.00 – 22.00

Friday 16 November 2018 11.00 – 20.00

Saturday 17 November 2018

11.00 – 20.00 Sunday 18 November 2018 11.00 – 18.00

Opening times thoughout the fair are the following:

https://affordableartfair.com/fairs/hamburg

Logo AAF.jpeg
View Event →
THE SECRET OF THE MASKS // A solo exhibition by Gunleif Grube
Nov
10
to Dec 9

THE SECRET OF THE MASKS // A solo exhibition by Gunleif Grube

GALLERI OXHOLM PRÆSENTERER


MASKERNES HEMMELIGHED – EN SOLO UDSTILLING MED GUNLEIF GRUBE (FO)

UDSTILLING: LØRDAG 10. NOVEMBER – SØNDAG 09 DECEMBER

NOVEMBER 2018 FERNISERING: LØRDAG 10. NOVEMBER 2018 12.00 – 14.00.

 
Unknown-4.jpeg

Galleri Oxholm er glade for at kunne præsentere Maskernes Hemmelighed, en soloudstilling med værker af den færøske kunstner, Gunleif Grube.

Gunleif Grubes medie er maleriet. Udstillingens titel refererer til den kunstneriske proces og tilgang, men også til oplevelsen, som beskueren er efterladt med, når denne står overfor Grubes værker. Inddragelse og aktion. Udtryk. Og en påmindelse om egen kropslige tilstedeværelse.

Den færøske malers stil er farverig, melankolsk og fyrig. Formsproget er ekspressionistisk og spontant og trækker på det voksne menneskes indre liv. Hans maleri er stærkt og rebelsk og vidner om en kunstner, der er yderst bevidst om sit kunstneriske udsagn og altid bevæger sig på kanten af det ubevidste og det umiddelbare; i et ekspressivt udtryksunivers, hvor følelse og realisering går hånd i hånd og hvor stærkt forvrængede ansigter og abstraherede kroppe er blevet hans kunstneriske dna.

De udstillede værker er en skildring af ideen om det, der befinder sig under huden. Det indre menneske befriet for de ydre lag, så psykologien gives plads og genkendeligheden kastet bort. Nedbrydningen er, foruden abstraktionen også en væsentlig del af og bevidst greb i Grubes billedunivers i bestræbelserne på at aktivere beskueren. Maleriet er en mulighed for at kunne udtrykke alt fra poesi til absolut vildskab.

Grubes kunst er født i mødet mellem lys og mørke, mellem poesien og vildskaben. Det brutale og det blide. Under temaet Maskernes Hemmelighed skildrer de udstillede værker en eksistentiel og ekspressionistisk stemme, hvor mennesket ses skildret i en ugenkendeligt rum. De nye malerier er en malerisk undersøgelse af mennesket som det komplekse væsen, det er. En undersøgelse, der ikke er mulig ud fra de portrætterede personers ansigtstræk, det genkendelige, da de er slørede. Snarere skal de betragtes som en følt oplevelse i den maleriske teknik, farverne og menneskekroppens placering i rummet.

Gunleif Grube arbejder efter mantraet ”To live is to create”. For ham er dette indbegrebet af, hvad kunst er og bør være. En fri tanke-process og endeløs inspiration. Kilder til Gunleifs inspiration skal findes hos malere som Edvard Munch, Asger Jorn og Francis Bacon. Den mentale og psykologiske dimension har altid været noget, han har kunne relatere til, ligesom det er tilfældet med den nordiske ekspressionisme. Den nordiske sanselighed – det dybe og kraftfulde.


Gunleif Grube er født i 1947 i Skála, Færøerne og bor og arbejder i dag i København, Danmark. Han er maler, grafiker, forfatter og musiker. Grube debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1980. Sidenhen er det blevet til talrige nationale og internationale udstillinger på museer og førende gallerier samt adskillige bogudgivelser. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og hans værker er repræsenteret i mange samlinger, herunder Færøernes Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Knech Dech Foundation Amsterdam, Egmont Fonden, Skandinavien Haus Hannover. Han er tildelt Lise og Gunnar Wærums kunstpris og er modtager af Niels Wessel Bagges kunstfonds legat.

View Event →
THE NEVER ENDING SUMMER // A solo exhibition by Raphael Mazzucco
Oct
19
to Nov 4

THE NEVER ENDING SUMMER // A solo exhibition by Raphael Mazzucco

THE NEVER ENDING SUMMER – a solo exhibition by Raphael Mazzucco (CA)

Exhibition: Saturday 19. October – Sunday 4. November 2018

Opening Reception: Fri 19. October 2018 kl. 19.00 – 21.00.

 
Raphael Mazzucco, Amazon , archival print, ink, acrylic paint, encased in resin. 104 x 155 cm. 2015

Raphael Mazzucco, Amazon, archival print, ink, acrylic paint, encased in resin. 104 x 155 cm. 2015

Galleri Oxholm is beyond pleased to present THE NEVER ENDING SUMMER, the first solo exhibition of works by the Canadian artist and photographer Raphael Mazzucco in Copenhagen.

The exhibition consists of 11 large scale multi-media paintings. Navigating the gallery space, the viewer gets to experience the unique and overwhelming poetic universe of this world known photographer and artist at first hand.

The predominantly large paintings span the entire gallery and their multiple details and references to history, life, beauty, modern fashion icons and found objects are their identity and visual voice.

Raphael Mazzucco´s practice explores fine art photography and painting in a new and fun way. The resin adds texture and layers to the works´ stories. Visually the layers create a story within a story with the resin painting over the photograph which turns the work into a journey for the viewer to enjoy. No detail, no element or biome is irrelevant or unworthy of notice. Their existence dictates that they contribute in some way to the ecosystems and partnerships. Mazzucco looks at nature in search of a mutual poetical gesture that helps to state love, dedication and enthusiasm to photography. His work is not about telling a story. It is about a moment in time. A certain tension through which things of human knowledge emerge. Another element is that of mystery.

About his work Mazzucco has said: “… I feel life is a circle, it´s a journey that always ends back at home. I draw a lot of inspiration from my surroundings and I love being in the moment, but even if the work is photographed in the remotest location, the journey always comes full back to my home…My inspiration is many facetted. It seems to come to me through the experience of new locations. Every new situation or new environment automatically bring me a new energy when connected to a new person. ” - Raphael Mazzucco

Mazzucco has created iconic images for notable global brands thoughout a 20-year photography career, including Calvin Klein, Guess Jeans, Victoria´s Secret, Playboy, Vogue, Ralph Lauren, Intimissimi, and L´Oreal to mention a few. His photographs have also coveted main cover position of three Sports Illustrated Swimsuit Issues in a four-year span (re. 2006 onwards). 

Raphael Mazzucco, Giselle , archival print, ink, acrylic paint, encased in resin, 155 x 105 cm. 2015

Raphael Mazzucco, Giselle, archival print, ink, acrylic paint, encased in resin, 155 x 105 cm. 2015

Marzzucco´s mixed-media art is an impressive layered narration comprised of fashion photography, paint, collage and text. The striking imagery is most ofte inspired by the female form and vast grand landscapes, ranging from Africa´s wildlife, the Australian outback to Vietnamese rice paddies, among other exotic locations. Mazzucco has showcased his work across the globe, from London to Milan, Hong Kong to New York City and Oxholm Gallery is pleased to be added to the list.

We look forward to seeing you at the opening.

Gallery Oxholm

RAPHAEL MAZZUCCO

THE NEVER ENDING SUMMER

19. Oct - 4 Nov 2018

View Event →
Affordable Art Fair Stockholm
Oct
11
to Oct 14

Affordable Art Fair Stockholm

We are pleased to announce our participation at Affordable Art Fair Stockholm.

The fair takes place from the 11. of October through Sunday 14. October at :

Nacka Strandsmässan, Augustendalstorget 6, 131 52 Nacka Strand, Sweden.

Opening times thoughout the fair are the following:

Thursday 11 October 2018 17.00 - 22.00

Friday 12 October 2018 11.00 - 20.00

Saturday 13 October 2018 11.00 - 18.00

Sunday 14 October 2018 11.00 - 18.00

To learn more about the fair see also https://affordableartfair.com/


Booth C9.

We look forward to seeing you!


Maria Engholm, Waiting Layers , acrylic paint on wood, 35 x 44 x 6 cm. 2018.

Maria Engholm, Waiting Layers, acrylic paint on wood, 35 x 44 x 6 cm. 2018.


View Event →
START
Sep
13
to Sep 16

START

START_2018_Logo.jpg

We are delighted to announce our participation in the fifth edition of START Art Fair which will take place from 13-16 September 2018. 

The Saatchi Gallery
Duke of York's HQ
King's Road
London
SW3 4RY

 

Opening hours:

Thursday 13th September 11:00 - 18:00

Friday 14th September 11:00 - 18:00

Saturday 15th September 11:00 - 18:00

Sunday 16th September 11:00 - 17:00

 

We will be showing works by the following artists

Ole Aakjær

Niels Corfitzen

Siri Gindesgaard

Alan Waring

 

You will find us at booth 1.3. Ground Floor

We look forward to seeing you in London!

 

Siri Gindesgaard, Surrounded by Light , oil on linen, 150 x 120 cm. 2018.

Siri Gindesgaard, Surrounded by Light, oil on linen, 150 x 120 cm. 2018.

View Event →
BRACKISH // VICTOR GRASSO
Sep
8
to Sep 30

BRACKISH // VICTOR GRASSO

GALLERI OXHOLM
PRÆSENTERER

 


BRACKISH

En soloudstilling med Victor Grasso (US)
Fernisering 8. september 12.00 – 14.00
Udstillingsperiode 8. september – 30. september 2018

 

 

Venstre: Victor Grasso, Daphne , olie på panel, 61 x 46 cm. 2014.

Venstre: Victor Grasso, Daphne, olie på panel, 61 x 46 cm. 2014.

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til den første soloudstilling med amerikanske Victor Grasso. Brackish præsenterer publikum for en blanding af studier i blyant på papir samt små som større oliemalerier fra perioden 2014 til 2018.

Victor Grassos arbejde betager med realisme og fantasi sindet og sanserne. Gennem et uskyldsrent og sensuelt udtryk fører han beskueren ind i en anden verden. Mørkt og smukt. Som en fusion af verdener funderet i virkeligheden og hvor den kropslige, menneskelige fysik udgør en dominerende kompositorisk enhed i kontrast til den mørke baggrund. Grasso genoplever med maleriet fortiden og indsætter den i fremtiden. I de udstillede værker opleves øde landskaber, dyreskeletter, kvinder svøbt i pels og havdyr placeret i udfordrende og uvante positurer. Alle udgør de maleriernes indhold og præmis og er med årene blevet kunstnerens helt unikke formsprog.

Brackish henviser både til inspirationen fra havet, hvor han bor (Brackish betyder brakvand) og til det afskyvækkende og under overfladen betagende. Grassos verden er som at få et kig ind i livet under havoverfladen. I de skjulte områder, der beboer vores underbevidsthed og som forbliver undertrykt og afstødt; mystisk, indtil de afsløres som provokerende i Grassos kunst og bliver naturlige gestalter i verden.

De udstillede malerier er dramatiske som Peter Paul Rubens og Caravaggios. Specifikt ses klare referencer til gamle maleteknikker som chiaroscuro, hvor en stor nøjagtighed var nødvendig for at kunne skabe liv i det afbildede, og sfumato, der ofte blev anvendt i arbejdet med lys- og skyggeforhold. Grasso mestrer begge i sine malerier med en visuel skønhed i det groteske til følge.

I anledning af udstillingen vil der på ferniseringsdagen blive afholdt en artist talk. Arrangementet finder sted lørdag den 8. september kl. 13.00 – 14.00. Bemærk talken vil være på engelsk.

 
Victor Grasso er født 1977 i Cape May Court House, New Jersey. Han bor og arbejder i Cape May, New Jersey. Han er autodidakt indenfor sit felt og havde sin første udstilling i hjembyen i 2007 og blev i 2008 for alvor bemærket med udstillinger i store dele af USA. Igennem årene har Grasso stået bag museumsudstillinger, kortfilm, magasinforsider og bestillingsopgaver. Brackish er Victor Grassos første soloudstilling på Galleri Oxholm. Iblandt Grrassos kommende og seneste udstillinger kan nævnes udstillinger på Noyes Museum of Art, Fable, Cape May Soma Gallery, James Oliver Gallery i Philadelphia og the Robert Lange Studios.
 

 

Vi glæder os til at se jer!
 
Galleri Oxholm


 Hashtags til udstillingen: #victorgrasso #brackish

View Event →
13´// Solo Show Hans Henrik Fischer
Aug
11
to Sep 2

13´// Solo Show Hans Henrik Fischer

13´…

En soloudstilling med Hans Henrik Fischer

 

Udstillingsperiode 11. august – 2. september 2018

Fernisering lørdag den 11. August

12.00 – 14.00

  

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til åbningen af 13´… lørdag den 11. august kl. 12.00 – 14.00.

Den danske kunstner Hans Henrik Fischer har til soloudstillingen 13´… skabt 13 oliemalerier og 13 kultegninger på papir. Tretten forskellige tableauer med 13 forskellige udsagn. Med titler som I´ll Take You There, The Watcher og The Spider and the Fly vises nye dybsindige arbejder med baggrund i kunstnerens egne oplevelser og fantastiske forestillinger. Som beskuer stilles vi overfor fugle, tøjdyr, dukker og yndige små piger. Men under overfladen lurer uhyggen. Fuglen har fået et langt spidst næb og er iklædt en lang sort kappe, den yndige lille pige med de store øjne har fået tydelige, sorte tatoveringer langt op af halsen og kjolen er gjort af spindelvæv. Og legetøjets ansigt er ved at krakelere – gå i opløsning. Virkelighedens verden gives en ny og anden betydning gennem rekonstruktionen.

Hans Henrik Fischer: The Spider and the Fly , oil on canvas, 40 x 30 cm. 2018

Hans Henrik Fischer: The Spider and the Fly, oil on canvas, 40 x 30 cm. 2018

Hans Henrik Fischer skaber med udstillingen 13´ en gennemarbejdet platform for undersøgelse af temaerne uhygge, det udefinerbare, mennesket overfor ikke-mennesket og barnet (det uskyldsrene åbne) overfor voksenfiguren (det spolerede og lukkede). Som beskuer bliver man i mødet med Fischers fabulerende og detaljerede værker konfronteret med en række stærke, visuelle udsagn, der vækker refleksion og eftertanke ud i fantasiens verden. Afskyen skaber en øjeblikkelig interesse. Den griber os og sætter vores egen stilling i verden i perspektiv. Ved at unddrage sig det fattelige og forståelige bliver netop det forståelige mere nærværende. Og fantasien genereret af de udstillede billeder genopdager barnets verdensbillede. De minder os om alt dét, barnet skal lære: livet og døden, frygten og begejstringen, fornuften og vanviddet, kærligheden og ensomheden.

I Hans Henrik Fischers værker skabes en ubalance i dét, der ellers tilsyneladende er ufarligt og velkendt – som eksempelvis et portræt af en lille pige med opsat hår og store øjne eller et billede af en fugl. Fischers version af disse billeder udskifter det klassiske og forventelige med det foruroligende. Den genkendelige stil og uovertrufne teknik samt tematiske afsæt giver et blik ind i en verden opbygget af mørke og gru, men også et anslag af noget indlysende uskyldigt.

Hans Henrik Fischer, The Watcher , oil on canvas, 30 x 40 cm. 2018.

Hans Henrik Fischer, The Watcher, oil on canvas, 30 x 40 cm. 2018.

Hans Henrik Fischer har igennem de senere år nydt en stigende anerkendelse for hans store maleriske talent og særegne stil. Med sin raffinerede teknik udfolder han en billedverden, der både trækker på referencer til eventyr, horror, børnebogsillustrationer og surrealisme. Fischers malerier findes i dag i en række af fornemme samlinger, herunder: Novo Nordisk, Skandinavisk Tobakskompagni, Brf Kredit, Berlingske tidende og Nationalbanken.

Hans Henrik Fischer blev født i København i 1978. Han lever og arbejder i Danmark. Hans foretrukne medie er maleriet.

Udstillingen 13´ kører til og med søndag den 2. september 2018.

 

Vi glæder os til at se jer!

Galleri Oxholm

 

 

Hashtags til udstillingen: #13 #gallerioxholm #hanshenrikfischer #lowbrow

View Event →
Scope Basel 2018
Jun
12
to Jun 17

Scope Basel 2018

 

SCHEDULE

Public Opening Tuesday June 12 4 pm - 7 pm
Wednesday | June 13 | 11am - 8pm
Thursday | June 14 | 11am - 8pm
Friday | June 15 | 11am - 8pm
Saturday | June 16 | 11am - 8pm
Sunday | June 17 | 11am - 6pm

 

Location

Scope Basel Pavilion

Scope Haus

Webergasse 34

4058 Basel

Switzerland

 

For more information about the show please visit the offical website of Scope Basel 2018 https://scope-art.com/shows/basel-2018/about/

 

Scope Basel 2018 logo.jpeg

 

 

View Event →
Kelly Reemtsen // Objective (being an Object hold an Object)
Jun
8
to Jul 15

Kelly Reemtsen // Objective (being an Object hold an Object)

First Impression.jpg

Kelly Reemtsen, First Impression, olie på panel, 112 x 112 cm. 2018.Galleri Oxholm er stolte over at kunne præsentereObjective
(being an object hold an Object)En solo udstilling med Kelly ReemtsenFernisering: fredag 08. juni 2018. Kl. 18.00 – 20.00.
Udstillingsperiode: 08. juni – 15. juli. 2018.

 

Kvinden, husmoderen, det stærke køn (female empowerment) og uafhængighed er temaer for denne sommers udstilling Objective (being an Object hold an Object). Reemtsen har i et let formsprog kombineret af modige titler og stærke kontrastfarver skabt en række teksturrige malerier samt en række photogravurer og screenprints, som alle undersøger vor tids samfundsforståelse og definition af den moderne kvinde, hendes rolle og position.
 
Reemtsens velformede kvinder i smukke og elegante vintage kjoler og stilletter er afbilledet uden hoved; anonyme og med dét, der i traditionel forstand har været opfattet som et maskulint, aggressivt værktøj (økse, skruenøgle, motorsav og hammer) i hånden. Sat op mod den monokrome, hvide baggrund er de udstillede værker en slags kvindehær, der peger på forståelsen af, at kvinden i dag sagtens kan udstråle elegance – være feminin i ordets bredeste betydning - og samtidig være særdeles hårdt arbejdende - stærk. Værkerne undersøger som en slags modstand den moderne kvindes rettigheder, sikkerhed og sundhed.
 
Udstillingens titel Objective (being an object hold and object) refererer ligeledes til en dobbeltsidet og undersøgende tanke om kvindens placering i samfundet med køns og ligestillingsdebatten som bærende element. På den ene side ses den fastlåste, passiv og objektiviserede kvinde (den pæne hjemmegående husmoder vi kender fra 1950erne, Hollywood) og på den anden side den handlekraftige, selvstændige og frigjorte, uddannede moderne kvinde anno 2018 formet af nutidens krav, muligheder og rettigheder. Værkerne Rise Above (2018) og Leg Up (2018), hvor kvinden – aktiv og handlende - træder op på en stige og en taburet, undersøger i forlængelse heraf videre ideen om bruddet på dét, Reemtsen betegner som det metaforiske glas loft – kvindens begrænsninger – og hendes ønske om at nå nye personlige og professionelle højder. Malerierne er en slags bekræftelse på, at gennem hårdt arbejde og med de rette redskaber, kan potentialer og mål nås og barrierer og mønstre brydes. Men det kræver mod og handling. Samtidig bevirker det kunstneriske greb, hvor hovederne er skåret væk, at man som beskuer efterlades med en mystik og nysgerrighed på at vide mere og måske endda selv søge nye mål.
 
Udstillingen vises i galleriet fra fredag den 8. juni – søndag den 15. juli. 2018.
 

Leg Up_oil on panel_2018_lille.jpg

Kelly Reemtsen, Leg Up, 91 x 91 cm, olie på panel. 2018.Kelly Reemtsen (født 1967 i Flindt, Michigan, USA) har studeret mode og maleri på Central Michigan University og California State University, Long Beach, USA og lever og arbejder i dag i Los Angeles. Hendes værker har været vist på solo og gruppe udstillinger i det meste af USA samt England, Frankrig og Belgien. Nævneværdige er bl.a. udstillingerne America´s Sweetheart i 2013 og Smashing i 2015. Begge blev afholdt på De Buck Gallery i NYC. Reemtsens værker er ligeledes repræsenteret i respekterede offentlige og private samlinger, herunder firmaerne Twentieth Century Fox og AT&Ts samlinger. I 2013 udgav Kelly Reemtsen bogen I´m Falling, som året efter modtog The Independent Spirit Award ved Independent Publisher Books Award. Objective (being an object hold and object) er Kelly Reemtsens første soloudstilling i Galleri Oxholm.


Step Forward.jpg

 

 


 
 

View Event →
Niels Corfitzen // pop up 1. - 3. June.
Jun
1
to Jun 3

Niels Corfitzen // pop up 1. - 3. June.

We´ve been hiding big news for you... 

We have something very exciting to tell you and would therefore like welcome you to come by the gallery next weekend 1. - 3. June where we have arranged a mini pop up exhibition with works by the Danish artist Niels Corfitzen. The exhibition is only on view during this weekend so make sure to safe the date in your calendar for this one time opportunity!

Friday 1. June 18.00 - 20.00

Saturday 2. June 12.00 - 16.00

Sunday 3. June 12.00 - 16.00

Apart from the exhibited works we will also show a short documentary on Niels Corfitzen. The film is produced by Danish art historian Peter Kær and aires for the first time this weekend. 

Psssst... only those who come by the gallery during the weekend will get the exciting news. :)


We look forward to seeing you!
Galleri Oxholm

View Event →
Terrain In Flow
May
12
to Jun 3

Terrain In Flow

KONSTANTIN DÉRY // 12.05.18 //


Galleri Oxholm er stolte over at kunne præsentere


Terrain in Flow

En solo udstilling med Konstantin Déry
 
Fernisering: lørdag 12. maj 2018. Kl. 12.00 – 14.00.
Udstillingsperiode: 12. maj – 3. juni. 2018.
 
Ungarnske Konstantin Déry har til ”Terrain in Flow” skabt en række landskabsmalerier og linoleumstryk, der alle præsenterer landskabet eller dele af det - træet, lyset, vandet, farverne og terrænet - ud fra egne oplevelser, fascination og hukommelse. Maleriernes karakteristiske stil, hvor tykke pastose påføringer med spartel og en atypisk farveanvendelse er fremtrædende samtidig med at lys/skygge forholdene også bearbejdes tydeligt, fremstår som en forstærket sanset oplevelse med en fornemmelse af både intimitet og det storladne; smukke til følge.
 
Med titler som ”Pond Between Fields”, ”Water Under Clear Sky” og ”Open Woodland Over Sea” placerer Konstantin Déry sig i forlængelse af en stor traditions udtryk og konventionsforståelse og stadfæster med "Terrain In Flow" sin berettigelse som landskabsmaler med både særegen stil, tyngde og relevans. Den stramme balance mellem kontrol, opløsning og den frie leg med farver og former – stedet, hvor elementerne betinger og styrker hinanden - er grundessensen i Dérys kunstneriske udtryk. Igennem både styret repetition og formvariation skubbes grænserne for abstraktion og realisme og det oplevede opleves.
 
I de udstillede værker præsenteres steder og detaljer, former, strukturer og farver i landskabet, som for Déry har været kunstnerisk inspirerende, men som også har stået som en klar kunstnerisk invitation til at udvikle den særegne og fængslende stil, han igennem de senere år har dyrket så indgående og gjort til sit kendetegn. Lag på lag og farve for farve bygges hvert værk op og står til sidst som ét hele – en smuk og levende, vibrerende gengivelse, der lader os komme tættere på ideen om landskabet og dets detaljer.

Konstantin Déry (født 1976) lever og arbejder i Berlin og har igennem årene været vist på en række udstillinger i såvel Danmark som Tyskland, Tyrkiet og Ungarn. Terrain in Flow er Konstantin Dérys anden soloudstilling i Galleri Oxholm. 
 
 

Konstantin Déry, Clearing in The Evening , 210 x 140 cm. Oil on Canvas. 2017.

Konstantin Déry, Clearing in The Evening, 210 x 140 cm. Oil on Canvas. 2017.

View Event →
Group Show Spring 18´
Apr
14
to May 6

Group Show Spring 18´

Sk%C3%A6rmbillede+2018-03-21+kl.+14.06.10.jpg

GROUP SHOW SPRING 18´

FROM 14TH APRIL THROUGH 6TH MAY 2018.

OPENING ON SATURDAY 14TH FROM 12-2 PM.

 

PARTICIPATING ARTISTS

 

OLE AAKJÆR (DK)

HÅKON ENGESÆTH DANIELSEN (NO)

SIMON FENSHOLM (DK)

SIRI GINDESGAARD (DK)

SKY KIM (KR/US)

HARALD SCHMITZ-SCHMELZER (DE)

ALAN WARING (DK)

KENT RICHARDT (DK)

 

 

WE HOPE TO SEE YOU.

 

GALLERY OXHOLM

HSS_Engineered Macassar (SARAIFO grau)_2016_ 27x16,5 x 12,5 cm_ 13.500 DKK.png

Harald Schmitz-Schmelzer, Engineered Macassar (Saraifo Grau). 2016.

Inner ocean_110x85cm_2018.jpg

Ole Aakjær, Inner Ocean, watercolor on paper. 2018

2.jpg

Sky Kim, Untitled, akvarel på papir, 101 x 101 cm. 2016.

View Event →
Camilla West & Lene Kilde
Mar
17
to Apr 8

Camilla West & Lene Kilde

Camilla West, Seascape Early Morning, January , olie på lærred, 40 x 60 cm. 2018

Camilla West, Seascape Early Morning, January, olie på lærred, 40 x 60 cm. 2018

Fernisering lørdag den 17. marts 2018 kl. 12.00 – 14.00
Udstillingsperiode 17. februar – 8. april 2018

 

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til åbning af udstillingen Camilla West & Lene Kilde, der præsenterer en vifte af nye malerier og skulpturer af de to kunstnere Camilla West (DK) og Lene Kilde (No).


Camilla West tager i sit kunstneriske virke greb med det lokale landskab og personlige oplevelser og viser os naturens sande og smukke væsen i malerisk form. Farverne i de stringente og alligevel dynamiske malerier er sat hårdt op imod hinanden og de tykke, hurtige og abstrakt, ekspressive penselstrøg er sine steder nærmest modelleret op på lærredet med en tydelig, fysisk karakter til følge. En linje og vi ser en horisont. Wests særlige optagelse af farvernes klang og arbejde med udtrykkenes muligheder og lysets betydning i fremstillingerne af landskabet, ligger til grund for forståelsen af hendes værker. Som beskuer føler sig hurtigt hjemme i Wests selskab og de mange historier, hendes landskabelige fortolkninger gemmer på. De dybe, rene farver og penselstrøgenes rytme skaber genkendelighed og anslår en stemning af idyl, håb, nordisk melankoli og optimisme med udgangspunkt i naturen. Det sete og oplevede bliver vores oplevelse og indlevelse.
 
Sat overfor Camilla Wests maleriske udtryk præsenterer norske Lene Kilde en række nye skulpturer. Kildes kunstneriske projekt er på den ene side centreret omkring børn og deres følelsesliv. Det sete, usagte og usete står som væsentlige rammer for forståelsen af hendes univers. Skulpturerne fremstår på én gang fragmenterede og i produktion ved deres bevidste udelukkelse og mangel på fysisk form. På den anden side modsvarers dette, idet det netop er ved det ufærdige; mellemrummet, tomrummet og luften, at skulpturerne for alvor træder i kraft og deres karakter formes. Materialerne - beton, luft, kobbertråd og flet - er sat sammen, så de træder i karakter på ny ved deres nye indbyrdes relation. Skulpturerne tilbyder med deres finurlighed og stille stemme en samlet fortælling, hvis vi tillader os selv at gå i dialog med dem. Lene Kilde giver os med sit kunstneriske udtryk et særligt indblik i og poetisk bud på børns unikke tankeunivers og kropssprog (i kunstnerens optik den klarest tænkelige form for kommunikation og dialog imellem individer). Gengivelsen af kropsdele som brudstykker placeret i en ofte genkendelig position sat overfor sammenstykningen af de forskellige materialer har vundet Kilde stor bevågenhed og udfordrer til stadighed vores forståelse af den moderne og nutidige skulpturs muligheder. Som publikum inviteres vi til at bruge vores fantasi og med egen forestillingsevne så at sige færdiggøre det skulpturelle udtryk.

Lene Kilde, No Title (The Shy One) , beton, flet og luft. Variabel dimension. 2018

Lene Kilde, No Title (The Shy One), beton, flet og luft. Variabel dimension. 2018


Camilla West (født 1969) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1991-97 og har en række af udstillinger og udsmykningsopgaver bag sig.
 
Lene Kilde (f. 1981) er vokset op i Rælingen udenfor Oslo, Norge. Hun har en en master I Produkt Design fra Oslo og Aakerhus University College of applied sciences, Faculty of technology, art and design med focus på form og skulptur. I 2005-06 gik hun på institut for Fine Arts, Sculpture Department på Einar Granum, kunstskolen(Norge). Og i årene 2002-2003 på Fine Arts, School of art, Asker artschool (Norge). Kilde har siden færdiggørelsen af hendes uddannelse nydt stor anerkendelse og modtog bl.a. i 2015 The Norwegian Arts Councils legat for hendes udstilling på Hamar Kunstcenter (Norge), ligesom hun I 2014 fik tildelt Blaker legatet for hendes udformning af The Nutmeg Sculpture I Genada undervandsskulpturpark.

For yderligere information om udstillingen og pressemateriale kontakt venligst galleriet på 22452037 eller på cd@gallerioxholm.dk. Udstillingen slutter søndag den 4. marts 2018.
 
Med venlig hilsen
Galleri Oxholm

View Event →
SCOPE NEW YORK
Mar
8
to Mar 11

SCOPE NEW YORK

We are happy to announce that we will be attending Scope in New York presenting the following artists:

Ole Aakjær (DK) // Niels Corfitzen (DK) // Kinki Texas (DE) // Alan Waring (DK)


Location

Metropolitan Pavilion

125 W 18th St (between 6th & 7th Ave)

New York, NY 10011

 

 

Scope sort logo.png
View Event →
REALITY, FANTASY AND ALL THE THINGS INBETWEEN
Feb
10
to Mar 4

REALITY, FANTASY AND ALL THE THINGS INBETWEEN

Maria Engholm,  Livscirkus II , acrylics and collage on birch veneer . 55 x 120 cm. 2018.

Maria Engholm, Livscirkus II, acrylics and collage on birch veneer. 55 x 120 cm. 2018.

Maria Engholm

Heidi P

Giuditta R

 

Opening Reception Saturday 10. February 2018 kl. 12 - 2 pm

Exhibition period 10. February – 4. March 2018

 

It is with great pleasure that Gallery Oxholm invites to the opening of the group exhibition  REALITY, FANTASY AND ALL THE THINGS INBETWEEN where new pieces by the three artists Maria Engholm (DK), Heidi P (DK) og Giuditta R (IT) will be on display.

The exhibition presents new paintings and drawings which point of departure is the fragmented, strange and challenging that our contemporary life and we as humans are made of.

Heidi P´s paintings are color saturated and extremely imaginative. Her artistic universe where scale and perspective doesn't´ refer to traditional painterly konventions, invites us on a wonderful journey of fantasy, where funny and disgusting exist side by side with a overt contempt for the everyday grind. Joy, fright, humor and seriousness is experienced in a balstyric harmony in a parallel world far from the one we know so well and leve in. Heidi P activates our fantasy and distorts the wellknown so it becomes a more far more abstract expression where you, I and us are suddenly much closer each other.

Maria Engholm whose paintings are presented in the middle part of the gallery space works with perspective recognizable entities and various kinds of disturbing elements which act as subjacent structures but also clearly breaks with the narrations. The works present themselves as color saturated , spacious entities which form comes from architecture, specific imagined rooms, installations and cities´shabby yet beautiful spaces.

Engholm gets her inspiration from the streets of the city. As a viewer of her work one is taken on a journey into the detail and given a part in the narration and story. The space oil Engholm´s paintings is presented as both an absolute physical entity and as a mental space where experiences are stored and phantasms occur. The paintings manifests themselves as colorful remarks and aesthetic pleasure but transcend the decorative element too in calling on the viewer´s reflection and imagination. They are sensuous realities and inner phycological spaces in a combination of cool minimalism and elements from everyday life.

Giuditta R describes the paradox as an overall and omnipresent theme and premise in human life. Rustica´s work show the darker side of human life and give space to the aparte. The works, pencil and mixed technique on paper, are inspired by artists such as Francis Bacon, but also the horror genre (movie), contemporary photography, video games and photographic material from crime archives are obvious elements of interests one comes to think of when confronted with Rustica´s art. The color scheme is black, brown and white and accompanied by the artist´s choice of highlighting smaller specific areas through glitter and shiny sequins. The small details, the kings of a butterfly, the cuffs of a shirt or the tear in the cheek, are emphasized on the surface of the drawing as a sudden space of opportunity and preoccupation for the viewer in the middle of all the colorless. This space - the pause - that occurs, also emphasizes the artist´s message about hope for the future - hope for man´s future existence and being.

For further information about the exhibition and press please contact the gallery via telephone +45 22452037 or email cd@gallerioxholm.dk. Reality, fantasy and all the things in-between runs until Sunday 4 March 2018.

 

With best regards

Galleri Oxholm

Giuditta R,  She Came in Like An Obsession II,  mixed media on paper. 70 x 50 cm. 2017.

Giuditta R, She Came in Like An Obsession II, mixed media on paper. 70 x 50 cm. 2017.

Heidi P,  Reflections of a Purple Day ,  71,5 x 97,5 cm, akryl og posca tusch på lærred. 2018.

Heidi P, Reflections of a Purple Day71,5 x 97,5 cm, akryl og posca tusch på lærred. 2018.View Event →
Two Danes and an American - Paul Brainard, Frodo Mikkelsen and Morten Hemmingsen Sørup
Jan
13
to Feb 4

Two Danes and an American - Paul Brainard, Frodo Mikkelsen and Morten Hemmingsen Sørup

Two Danes and an American

Paul Brainard, Frodo Mikkelsen og Morten Hemmingsen Sørup

 

OPENING

SATURDAY 13. JANUARY 2018 2-4 PM

13. JANUAR – 4. FEBRUARY 2018

Frodo Mikkelsen: Tot-Totem III. Painted wood. 62 x 28,5 x 28,5 cm. 2017. 

Frodo Mikkelsen: Tot-Totem III. Painted wood. 62 x 28,5 x 28,5 cm. 2017. 

 

It is with great pleasure that we invite to the opening of the exhibition Two Danes and An American. The exhibition presents sculptures, objects, installations, drawings and paintings by Paul Brainard (US), Frodo Mikkelsen (DK) and Morten Hemmingsen Sørup (DK). The three artists works within different genres and media and permit the the viewer to explore totem poles adorned with skulls, pictures from New York´s life and society together with palm tree sunsets and everyday life situations.  

Under the title Scrambled Eggs we present works by Danish artist Morten Hemmingsen Sørup. Sørup´s artistic universe is a wonderful mix of street culture, sarcasm, humour and colors. An unpretentious and teasing combination of expressions and impressions. Scrambled Eggs. The exhibited works and reliefs comment on small and big moments in our everyday life as much as they also and rather obvious point out the artist´s play with language and absurdity. Morten Hemmingsen (born 1978) lives and works in Copenhagen. Han has had exhibitions nationally and internationally. Most recently at the Heerup Museum, The Kastrupgård Collection, Lunchmoney in Aarhus and at the Munch Gallery in New York.

With inspiration from family members and people from his own social circle, celebrity culture and religion Paul Brainard has created a series of different and complex portraits refering to the title Deep Elimination.

A common aesthetic trait in Brainard´s work is the dark and straightforward sensibility. Looked at from a formal point of view the works stands out as a combination of very different expressive energies and precision. The different pictorial elements refer to depth as well as surface. There exists an obvious rebelious character in both execution as well as choice of subject which leads the viewer to recall own experiences and reconsider positions and actions. The works channel a voice towards our media dominated society. Time is shown as a  compressed entity in which forms overlap and eliminate one other and random figures exist in a semi abstract environment. Brainard permits abstraction and representation to push and pull and in doing so he points out the absence  of substance and spirituality in our modern society. Paul Brainard was born in Pittsburgh, Pennsylvania.  He holds a degree from University of Pittsburgh, Carnegie Museum of Art School, Pittsburgh and Pratt Institute Brooklyn, NY. Brainard lives and works in Brooklyn, NY. Han has among other exhibited at the Second Street Gallery, Lodge Gallery, New York and also Dvorak Sec Contemporary, Czech Republic.

Refering to the title TOT-TOTEM Danish artist Frodo Mikkelsen shows new paintings, sculptures and objects whose immidiate nature seems raw, with texture, dark and made up of different elements. The skulls which physically mimes the standing form of the totem pole clearly comments on cultural conventions and is, like Mikkelsen´s other works, unbending when looking at genre and traditions. Together with the lonesome rider in the paintings (the artist himself as a cowboy) they point towards a great wish to celebrate the past and present, culture, colors and forms. At the same time the also clearly link to Pop Art´s mode of expression through the use of glitter, richness of color and iconic references. Traditionally, the totem pole has been used as a picture of a relative´s connection and access to the spiritual world and through that rights to certain histories, traditional dance and songs. For the exhibition Mikkelsen has modified the object and combined it with a another iconic form - the skull. This combination - TOT_TOTEM - the artist reminds us of all the beautiful and memorable things that life has to offer. That we should pay homage to life and pay more attention in general. The duality is also visible in the paintings where we are introduced to Western life and cultural worship.

Frodo Mikkelsen (born 1974) lives and works in Copenhagen, Denmark. He started of as a graffiti artist in 1984 and has since 1990 worked professionally with art as an exhibiting artist and curator and since 2005 this has been his liveliohood. Mikkelsen got his debut at Kunstnernes Efterårsudstilling in Copenhagen in 2001 and has most recently exhibited at The Kastrupgård Collection, the National Museum of Denmark, and abroad in France, Sweden and the US.

For more information about the exhibition and press images please contact the gallery at +45 2245 2037 or via email cd@gallerioxholm.dk. The exhibition ends on Sunday 4. February 2018. The gallery is open Wednesday-Friday 12-6 PM and Saturday and Sunday 12-4 PM

 

 

Paul Brainard: Brooklyn Ironic Festival”, 66 x 99,5 cm, pencil on paper. 2017

Paul Brainard: Brooklyn Ironic Festival”, 66 x 99,5 cm, pencil on paper. 2017

Morten Hemmingsen Sørup: One Place ... Another, wood, acrylic and laquer. 42 x 82 cm. 2017  

Morten Hemmingsen Sørup: One Place ... Another, wood, acrylic and laquer. 42 x 82 cm. 2017

 

View Event →
Christmas Group Exhibition
Dec
2
to Jan 7

Christmas Group Exhibition

"Afrikansk Elefant" H:47 x L: 64 ceramic sculpture by Alan Waring (DK)

"Afrikansk Elefant" H:47 x L: 64 ceramic sculpture by Alan Waring (DK)

We hope to see you during December where we show our annual Christmas Group Exhibition (exhibited from 02.12.2017 until 07.01.2018)

Featuring artists:

Ole Aakjær // Niels Corfitzen // Hans Henrik Fischer // Cecilie Westh // Håkon Engesæth Danielsen // Lene Kilde // Joel Daniel Philips // Marcus Jenemark // Anita Houvenaeghel // Pejhman K. Mdn // Simon Fensholm // Kent Richardt // Gunleif Grube // Alpey Efe // Giuseppe De Bellis // Flemming Hald-Nielsen and more ...

Lene Kilde skulptur 2.jpg
Lene Kilde skulptur 1.jpg

Left: 60 x 24 cm // Right: 45 x 24 cm, mixed media sculptures by Lene Kilde (NO)

160 x 110 cm, watercolor on paper by Ole Aakjær (DK)

160 x 110 cm, watercolor on paper by Ole Aakjær (DK)

90 x 120 cm oil on canvas by Hans Henrik Fischer (DK)

90 x 120 cm oil on canvas by Hans Henrik Fischer (DK)

View Event →
FACE IT // Solo by Niels Corfitzen
Nov
3
to Nov 26

FACE IT // Solo by Niels Corfitzen

A.jpg
E.JPG

We are very excited to present upcoming exhibition "Face It" by Niels Corfitzen.

Niels Corfitzen ( born 1980 ) toys with light and abstraction to create surreal portraits. The blemishes strewn across his works appear as both analog and digital distortion, offering both a vulnerability and mystery to the figures he depicts. Often, his work plays on both outdoors backdrops and flashes of culture.

Corfitzen is based in Copenhagen but was raised in Sweden and lived in England for a number of years. Corfitzen works in several layers, allowing the image to find him through a gradual back-and-forth. The work takes an interesting architectural turn in earlier works, playing less with abstraction and more with angles. Still, one of the artist’s greatest strengths carries through: Bold lighting decisions cast subjects as both exposed and alluring. All absorb in how the artist uses color and form to play with our expectations.

View Event →