Back to All Events

RED GOLD & SCREAM


  • Galleri Oxholm 25 Pile Allé Frederiksberg, , 2000 Denmark (map)

Red, Gold & Scream


En udstilling af Boy George (UK)

Udstillingsperiode 9. juni – 15. juli 2023
Fernisering fredag d. 9. juni kl. 18.00-20.00

Galleri Oxholm er stolte over endnu en gang at kunne byde velkommen til en udstilling med værker af Boy George.

Boy George er af mange kendt som ikonisk musiker og forsanger i 80 ́er pop bandet Culture Club. Hvad mange måske ikke ved er, at Boy George også er en virksom herre og manden bag en række musicals, selvbiografier, kogebøger, modetøj og en meget booket DJ.

Boy George har udforsket billedkunsten siden teenageårene, men først i 2019 viste briten for første gang sin billedkunst på en udstilling i Monaco, og med kæmpe succes fra både anmeldere og publikum og siden har han ikke kigget sig tilbage. Det er med stor glæde, at vi nu slår dørene op for den kun 4. soloudstilling og 2. soloudstilling i Galleri Oxholm

På udstillingen vises værker fra tre kategorier

The Private Collection
The Print Series
The New Works

Red, Gold & Scream giver et klart og farvestrålende indblik i Boy Georges kunstneriske sjæl og univers. Mange af værkerne er inspireret af personlige oplevelser og iagttagelser fra kunstnerens møde med livet og verden. Nogle finurlige og skæve, registrerende, andre af mere seriøs karakter.

Ifølge Boy George er det at skabe kunst en nødvendighed.
De farverige og opsigtsvækkende mixed media værker er skabt
ud fra en stærk kreativ impuls. Værkerne fremstår som klare, indre energier og bevægelser og definerede fysiske enheder i gallerirummet.
George beslutter aldrig på forhånd, hvad der skal på lærredet. Det malede og syede – materialebruget - opstår i den intuitive proces og skal derfor heller ikke ses som en en-til-en gengivelse af et objekt eller en person. De udstillede værkers fælles flamboyante og overdrevne energi er igennem årene blevet Boy Georges signatur som succesfuld og eftertragtet samtidskunstner.

Udstillingen er blevet til i et tæt og inspirerende samarbejde med Boy George og hans management. Vi vil gerne takke alle, der har medvirket til at gøre realiseringen af Red, Gold and Scream mulig og et sandt eventyr.

...

Boy George er født i 1961 i Eltham, Kent, England og er kendt som forsanger i bandet Culture Club, der modtog global anerkendelse tilbage i 1980 ́erne for deres sange ”Karma Chameleon” og ”Do You Really Want to Hurt Me” i form af millioner af solgte album samt en tildelt Grammy.

I dag er Boy George respekteret for hans arbejde som dj, tv-stjerne, tøjde- signer, musical skaber og kunstner. I 2019 debuterede George som anmelderrost kunstner i Monaco og har sidenhen haft flere udstillinger på gallerier rund omkring i Verden der, ligesom musikken fra 1980 ́erne, viser værker, der transcenderer alder, seksuel orientering, race, nationalitet og religion.

Boy George, Kissing To Be Clever, akryl, perler og pladestykker på lærred, 120 x 10 cm. 2023.

Boy George, Ashes To Ashes, akryl, perler og palietter på lærred, 102 x 76 cm. 2023.

Boy George, When Bowie Met Yamamoto, akryl, perler og palietter på lærred, 51 x 41 cm. 2023

Boy George, The Man Who Sold the World, silkscreen print, ed. 4 of 6. 2019