Back to All Events

Line Schjølberg // A solo show

  • Frau 25 Pile Allé Frederiksberg, , 2000 Denmark (map)


Det er med stor glæde, at vi inviterer til den første soloudstilling med Line Schjølberg (NO).

 

LINE SCHJØLBERG

WONDERLAND

 

Udstillingsperiode 28. april - 27. maj 2023

Fernisering fredag 28 april 17.00 - 19.00
 

Norske Line Schjølberg har til udstillingen Wonderland arbejdet med både maleri og skulptur. Udtrykket er figurativt og poetisk og med kompositionen, stemningen og atmosfæren som de bærende elementer. Schjølberg er i sine malerier særligt optaget af fladen og dennes mulighed for at skabe en illusion af dybde og rum. Samtidigt betragtes kunsten som et virkemiddel til at kunne sige noget om tilværelsens psykologiske mellemrum; det synlige og det usynlige. Det virkelige og det forestillede.

På indholdssiden rummer malerierne ofte en tvetydighed med forskellige hint til noget uforklarligt. Hverdagslige situationer sætter under luppen, men altid med en undertone af noget foruroligende og dystert. Dette aspekt er blevet et kendetegn for kunstnerens virke. Samtidig står det drømmeagtige som en hel central grundtone i de Schjølbergske værker. De poetiske og idylliske scener som udspiller sig på lærredet, efterlader beskueren med en klar fornemmelse af, at noget ulmer lige under overfladen.

I Schjølbergs kunst er børn ofte indraget som en del at den narrative og eventyrlige fortælling. Dette er også tilfældet i værkerne på denne udstilling. Hos Schjønberg opleves børnene som en slags historiefortællere, der kan være med til at genoplive personlige fortællinger og åbne døre til lukkede rum og fortællinger. En slags mediatorer imellem virkelighed og drøm. Mellem beskuer og maleri.

Schjølberg er modtager af flere stipendier. Bl.a. Statens Utstillingsstipend - Kulturrådet (Arts Council Norway) og i 2019 fik hun tildelt Namdalstipendiet. Schjølbergs værker er erhvervet af både private og virksomheder. I 2021 bl.a. af Tromsø Kommune, ligesom hun i 2022 blev bedt om at lave en udsmykning til Skigaarden i Hemsedal.

Line Schjølberg er født i 1965 i Oslo og uddannet fra Kunsthøjskolen i Oslo, Det Tveerfaglige Kunstinstitutt og har siden 2001 medvirket på en række udstillinger. Hun arbejder i Fornebu, Norge.
 

Wonderland er den første udstilling på Galleri Oxholm med kunstneren.

Line Schjølberg, Wonderland, olie på lærred, 160 x 140 cm. 2023

Earlier Event: March 30
Easter at Oxholm
Later Event: June 9
RED GOLD & SCREAM