Back to All Events

BRACKISH // VICTOR GRASSO


GALLERI OXHOLM
PRÆSENTERER

 


BRACKISH

En soloudstilling med Victor Grasso (US)
Fernisering 8. september 12.00 – 14.00
Udstillingsperiode 8. september – 30. september 2018

 

 

Venstre: Victor Grasso,  Daphne , olie på panel, 61 x 46 cm. 2014.

Venstre: Victor Grasso, Daphne, olie på panel, 61 x 46 cm. 2014.

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til den første soloudstilling med amerikanske Victor Grasso. Brackish præsenterer publikum for en blanding af studier i blyant på papir samt små som større oliemalerier fra perioden 2014 til 2018.

Victor Grassos arbejde betager med realisme og fantasi sindet og sanserne. Gennem et uskyldsrent og sensuelt udtryk fører han beskueren ind i en anden verden. Mørkt og smukt. Som en fusion af verdener funderet i virkeligheden og hvor den kropslige, menneskelige fysik udgør en dominerende kompositorisk enhed i kontrast til den mørke baggrund. Grasso genoplever med maleriet fortiden og indsætter den i fremtiden. I de udstillede værker opleves øde landskaber, dyreskeletter, kvinder svøbt i pels og havdyr placeret i udfordrende og uvante positurer. Alle udgør de maleriernes indhold og præmis og er med årene blevet kunstnerens helt unikke formsprog.

Brackish henviser både til inspirationen fra havet, hvor han bor (Brackish betyder brakvand) og til det afskyvækkende og under overfladen betagende. Grassos verden er som at få et kig ind i livet under havoverfladen. I de skjulte områder, der beboer vores underbevidsthed og som forbliver undertrykt og afstødt; mystisk, indtil de afsløres som provokerende i Grassos kunst og bliver naturlige gestalter i verden.

De udstillede malerier er dramatiske som Peter Paul Rubens og Caravaggios. Specifikt ses klare referencer til gamle maleteknikker som chiaroscuro, hvor en stor nøjagtighed var nødvendig for at kunne skabe liv i det afbildede, og sfumato, der ofte blev anvendt i arbejdet med lys- og skyggeforhold. Grasso mestrer begge i sine malerier med en visuel skønhed i det groteske til følge.

I anledning af udstillingen vil der på ferniseringsdagen blive afholdt en artist talk. Arrangementet finder sted lørdag den 8. september kl. 13.00 – 14.00. Bemærk talken vil være på engelsk.

 
Victor Grasso er født 1977 i Cape May Court House, New Jersey. Han bor og arbejder i Cape May, New Jersey. Han er autodidakt indenfor sit felt og havde sin første udstilling i hjembyen i 2007 og blev i 2008 for alvor bemærket med udstillinger i store dele af USA. Igennem årene har Grasso stået bag museumsudstillinger, kortfilm, magasinforsider og bestillingsopgaver. Brackish er Victor Grassos første soloudstilling på Galleri Oxholm. Iblandt Grrassos kommende og seneste udstillinger kan nævnes udstillinger på Noyes Museum of Art, Fable, Cape May Soma Gallery, James Oliver Gallery i Philadelphia og the Robert Lange Studios.
 

 

Vi glæder os til at se jer!
 
Galleri Oxholm


 Hashtags til udstillingen: #victorgrasso #brackish

Earlier Event: August 11
13´// Solo Show Hans Henrik Fischer
Later Event: September 13
START