Back to All Events

13´// Solo Show Hans Henrik Fischer


13´…

En soloudstilling med Hans Henrik Fischer

 

Udstillingsperiode 11. august – 2. september 2018

Fernisering lørdag den 11. August

12.00 – 14.00

  

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til åbningen af 13´… lørdag den 11. august kl. 12.00 – 14.00.

Den danske kunstner Hans Henrik Fischer har til soloudstillingen 13´… skabt 13 oliemalerier og 13 kultegninger på papir. Tretten forskellige tableauer med 13 forskellige udsagn. Med titler som I´ll Take You There, The Watcher og The Spider and the Fly vises nye dybsindige arbejder med baggrund i kunstnerens egne oplevelser og fantastiske forestillinger. Som beskuer stilles vi overfor fugle, tøjdyr, dukker og yndige små piger. Men under overfladen lurer uhyggen. Fuglen har fået et langt spidst næb og er iklædt en lang sort kappe, den yndige lille pige med de store øjne har fået tydelige, sorte tatoveringer langt op af halsen og kjolen er gjort af spindelvæv. Og legetøjets ansigt er ved at krakelere – gå i opløsning. Virkelighedens verden gives en ny og anden betydning gennem rekonstruktionen.

Hans Henrik Fischer:  The Spider and the Fly , oil on canvas, 40 x 30 cm. 2018

Hans Henrik Fischer: The Spider and the Fly, oil on canvas, 40 x 30 cm. 2018

Hans Henrik Fischer skaber med udstillingen 13´ en gennemarbejdet platform for undersøgelse af temaerne uhygge, det udefinerbare, mennesket overfor ikke-mennesket og barnet (det uskyldsrene åbne) overfor voksenfiguren (det spolerede og lukkede). Som beskuer bliver man i mødet med Fischers fabulerende og detaljerede værker konfronteret med en række stærke, visuelle udsagn, der vækker refleksion og eftertanke ud i fantasiens verden. Afskyen skaber en øjeblikkelig interesse. Den griber os og sætter vores egen stilling i verden i perspektiv. Ved at unddrage sig det fattelige og forståelige bliver netop det forståelige mere nærværende. Og fantasien genereret af de udstillede billeder genopdager barnets verdensbillede. De minder os om alt dét, barnet skal lære: livet og døden, frygten og begejstringen, fornuften og vanviddet, kærligheden og ensomheden.

I Hans Henrik Fischers værker skabes en ubalance i dét, der ellers tilsyneladende er ufarligt og velkendt – som eksempelvis et portræt af en lille pige med opsat hår og store øjne eller et billede af en fugl. Fischers version af disse billeder udskifter det klassiske og forventelige med det foruroligende. Den genkendelige stil og uovertrufne teknik samt tematiske afsæt giver et blik ind i en verden opbygget af mørke og gru, men også et anslag af noget indlysende uskyldigt.

Hans Henrik Fischer,  The Watcher , oil on canvas, 30 x 40 cm. 2018.

Hans Henrik Fischer, The Watcher, oil on canvas, 30 x 40 cm. 2018.

Hans Henrik Fischer har igennem de senere år nydt en stigende anerkendelse for hans store maleriske talent og særegne stil. Med sin raffinerede teknik udfolder han en billedverden, der både trækker på referencer til eventyr, horror, børnebogsillustrationer og surrealisme. Fischers malerier findes i dag i en række af fornemme samlinger, herunder: Novo Nordisk, Skandinavisk Tobakskompagni, Brf Kredit, Berlingske tidende og Nationalbanken.

Hans Henrik Fischer blev født i København i 1978. Han lever og arbejder i Danmark. Hans foretrukne medie er maleriet.

Udstillingen 13´ kører til og med søndag den 2. september 2018.

 

Vi glæder os til at se jer!

Galleri Oxholm

 

 

Hashtags til udstillingen: #13 #gallerioxholm #hanshenrikfischer #lowbrow

Earlier Event: June 12
Scope Basel 2018
Later Event: September 8
BRACKISH // VICTOR GRASSO