Back to All Events

Butterflies & Pussytales


Den 12. august kl. 12:00 - 14:00 slår Galleri Oxholm dørene op efter sommerferien med soloudstillingen Butterflies & Pussytales af den danske billedkunstner Nille Bech. I forbindelse med udstillingen lanceres en bog omkring kunst- og kønsprojektet, som er et samarbejde mellem Nille Bech og forfatter Lise Egeberg.

Det samlede værk Butterflies & Pussytales er Nille Bech og Lise Egebergs hyldest til mangfoldigheden, og med denne udstilling konfronterer de os med det kvindelige køns læber manifesteret i en overdådighed af smukke, skrøbelige sommerfuglevinger og med historier, der tager bladet fra munden og skammen fra læberne.

______________________________________________________

Læberne er “selvfisser” taget af 50 forskellige kvinder verden over – selvfisser som efterfølgende ved hjælp af gentagne scanninger, print og klip er bearbejdet til individuelle collageværker, hvor spændet mellem vingerne udgør sommerfuglens krop.

Kvinderne er blevet interviewet omkring deres skøds historier - historier som i forfatteren Lise Egebergs kreative skriveværksted er blevet forvandlet til Pussytales - poetiske monologer som komplimenterer Nille Bechs Butterflies.

______________________________________________________


NILLE BECH (DK) - f. 1975

Som billedkunstner arbejder Nille Bech i spændet mellem strømme af opslugt selvforglemmelse og momenter af bevidst isoleret tænksomhed. En proces, som tillader visuelle parallelverdener, menneskelig smerte og fysiske energiudladninger at forenes i et særegent og kønsspecifikt billedsprog, som afspejler konfrontation og gevaldig styrke.

Earlier Event: June 24
Solo show by Niki Feijen (NL)
Later Event: August 25
Amaryllis VR : Ocean premiere