Back to All Events

KINKI WEEKEND


"Kinki Weekend"
During the weekend, April 22nd & 23rd we will be exhibiting the newest of Kinki Texas' drawings and one of his larger paintings. This event is also the launch of the artists newest book release. So come by and get your Kinki-fix on !!! The exhibition will be shown until Sunday, April 30th.

 

Kinki Texas (DE) - born in Bremen, 1969.

Singing cowboys, warrior crusaders, bandaged, partly skeletal figures … these are just some of the characters that populate Kinki Texas' paintings. The raw, somewhat unrefined appearance of these heroes and anti-heroes is matched by the roughness of the painterly gesture with which they have been captured on canvas: there is no trace here of a meticulous painting style; instead the works have a crude, garish finish. The visual motifs are accompanied by written words, some of which have been sprayed on, others scratched into the top layers of paint.


Kinki Texas (DE) - født i Bremen, 1969

Syngende cowboys, krigere, korsriddere, forbundne, skeletagtige figurer... Disse er blot nogle af de personligheder, der har hjem i Kinki Texas’ tegninger og malerier. Det rå, næsten uraffinerede, udtryk af hans helte og anti-helte er i perfekt balance med den grove maleriske teknik, der præger hans værker. De visuelle motiver er akkompagneret af ord og fraser såsom “Psycho Pompös” (!) eller “Deus lo Vult – Gott will es”. Alle disse elementer danner tilsammen det bizarre kunstneriske univers, som kunstneren kalder “Kinki Texas Space”

Det er tydeligt fra første øjekast, at kunstnerens visuelle udtryk er sammensat fra mange forskellige kilder: Graffiti-dækkede vægge er lige så meget en indflydelse som fjernsynstækket af Hollywoods skuespillere i Western-genrens B-film. Men det er også åbenlyst, at Kinki Texas’ værker ofte indeholder tematikker og figurer, der er gentaget gennem kunsthistorien. Og som en rød tråd gennem alle hans værker – gentagelsen af macabre motiver, der med humor og legende lethed samler det grusomme, det morbide og det makabre.

"Birds" 170 x 190 cm, mixed media on canvas

"Birds" 170 x 190 cm, mixed media on canvas

Earlier Event: April 1
SOLO SHOW : H.E.D. (NO) "SPEJLENE"
Later Event: April 28
Art Nordic // Art Fair Weekend