Back to All Events

Who Paints the Sky Will Walk on Clouds // Stefano Bosis


  • Frau 25 Pile Allé Frederiksberg, , 2000 Denmark (map)

Who Paints the Sky Will Walk On Clouds

Fernisering 3. marts 2023 kl. 17.00-19.00

Udstillingsperiode: 3. marts – 25. marts 2023
    

 

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm kan byde velkommen til åbningen af den første soloudstilling, Who Paints the Sky Will Walk on Clouds, med den italienske kunstner, Stefano Bosis.                
 
Med inspiration fra den forhistoriske græske forfatter og satiriker, Lucian of Samosatas litterære værk, ”True Story”, har Stefano Bosis malet en serie af nye oliemalerier til galleriets to hovedrum. Værkerne er for kunstneren at betragte som tydelige individuelle henvisninger til den helt personlige rejse; til mødet imellem det irrationelle og det rationelle, det usynlige og synlige, det figurative og det abstrakte. 
 
Stefano Bosis er videre særligt optaget af, hvordan sondringen mellem manden og mennesket kan opleves. For Bosis er manden et dyr; et primitivt væsen drevet af instinktet. Nuet. Hvad skal manden gennemleve for at blive et menneske? Hvilke handlinger eller oplevelser har potentiale til at løfte os til denne højerestående status? Eller; modsat – hvordan taber mennesker deres menneskelighed for derved at glide tilbage til at blive bare mand? 
 
For Bosis kræver den skabende handling og dét at male en nænsom rådgivning af den rationelle tanke; af sindet. Dette er også årsagen til, at Bosis i sit virke og i den maleriske proces altid leder efter et samspil og en dynamisk synergi imellem the intellektuelle og det instinktive; det følte. Den maleriske proces er for Bosis en evig søgen efter at skabe harmoni og rytme; som i musikken. En kunstnerisk proces, hvor balance opnås gennem en nøje orkestreret tilrettelæggelse. Farven, strøget, den maleriske gestik, teksturen – alt sammen tilstræbes en perfekt balance. Farverne skal synge og resonere med publikum. Bosis´ former slutter heller ikke tydeligt, men fremstår snarere som åbne enheder på lærredet og giver herved beskueren mulighed for at indtage værket og finde vejen til mennesket forenet med naturen.
 

 
Stefano Bosis blev født i Milano, Italien i 1979. Han bor og arbejder i dag i Berlin, Milano og Oporto. Bosis er uddannet fra University of Milan, study digital communication ved Academy of Fine Arts i Milano og har siden 2008 medvirket på både solo- og gruppeudstillinger. Stefano Bosis værker findes i dag i bl.a. Deji Museums Nanjings samling. Bosis modtog I 2018 Award to Culture for the City of Lainate. 

Earlier Event: February 3
Spaces In Between
Later Event: March 30
Easter at Oxholm