Back to All Events

Eating Flowers Like A Pro // Simon Fensholm


  • Frau 25 Pile Allé Frederiksberg, , 2000 Denmark (map)


Galleri Oxholm præsenterer

EATING FLOWERS LIKE A PRO


En soloudstilling af Simon Fensholm


UDSTILLINGSPERIODE: fredag 8. oktober – lørdag 6. november 2021
FERNISERING: fredag 8. oktober 17.00 – 20.00.


Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm inviterer til fernisering på soloudstillingen Eating Flowers Like a Pro - den anden af sin art i galleriet - med den danske kunstner, Simon Fensholm.

Fensholm introducerer i Eating Flowers Like A Pro til en verden, der er både din og min, vores og deres. Med ikonisk humor og upræcise, præcise penselstrøg og en unik farveholdning fremkaldes et narrativt og poetisk univers, som minder beskueren om egen menneskelighed og den komplekse og forunderlige størrelse, livet er. Værkernes let sitrende og insisterende udtryk præsenterer publikum for en afsøgning af begreberne lighed og forskellighed og undersøger menneskelivet og hverdagens trivialiteter og rutiner, ligesom vi gennem udstillingstitlens tankespin; dette at skulle være ekstra god til noget for at lykkes, ellers… gives et ærligt blik ind i nutidens dialog- og samværsformer og samtidens forventningspres til succes i livet.

Den kunstneriske undersøgelse af genren stilleben peger på kompleksiteten i begreber og modsætningspar som ynde og forgængelighed, ligesom samtidens forbrugskultur og enkeltindividets forsøg på at finde kontrol i kaos, kommenteres med en næsten selvironisk distance og poesi, som kendes fra Simon Fensholms tidligere virke.

Eating Flowers Like a Pro sætter med kolorit og et særligt ekspressivt sprog livet under lup og forstørrer det usagte og det svære gennem paradokset. Også selvom det er følsomt og udfordrende. De bløde, naive penselstrøg og den støvede blå, opsigtsvækkende orange og pudder rosa genkendes fra kunstnerens tidligere virke, ligesom de karikerede og langlemmede, spøjse Fensholmske figurer også, til denne udstilling, har fundet vej til lærrederne og hver især udspiller en egen og helt særlig rolle. En engagerende og distancerende, kunstnerisk dualisme, som igennem de senere år for alvor har vundet publikumsinteresse og vist, at Fensholm er en voksende stjerne på samtidskunstens himmel.
Eating Flowers Like A Pro kan opleves i Galleri Oxholm i perioden 8. oktober - 6. november 2021

Simon Fensholm, Eating Flowers Like A Pro, akryl på lærred, 120 x 100 cm. 2021

Simon Fensholm, Eating Flowers Like A Pro, akryl på lærred, 120 x 100 cm. 2021