Back to All Events

Heavy Medal Headache // Simon Fensholm solo

Galleri Oxholm præsenterer

Heavy Medal Headache

En soloudstilling af Simon Fensholm

 

FERNISERING: LØRDAG 17. AUGUST. 2019. 12.00 – 14.00

UDSTILLINGSPERIODE: 17. AUGUST – 1. SEPTEMBER 2019

Simon Fensholm,  At The Wrong Set , akryl og spray på lærred, 80 x 60 cm. 2019

Simon Fensholm, At The Wrong Set, akryl og spray på lærred, 80 x 60 cm. 2019

 

Simon Fensholms praksis har flere sider. På den ene side kan hans værker ses som en undersøgelse af de mekanismer og virkeligheder, der bevidst eller ubevidst er kommet til at eksistere imellem mennesker i alle samfundslag og som er blevet toneangivende for individets selvforståelse og ageren de senere år. På den anden side består værkerne også af fagmenter af konkrete, oplevede scenarier og følelser, som kunstneren personligt har gennemlevet og ønsket fortolket.

Heavy Medal Headache viser en række ekspressive malerier, der bygger på en klar, personlig og genkendelig farvepallette og genremæssigt spænder de fra landskabsmaleri over skildringer af interiører, hvis konsekvente og legende perspektivlinier og fortættede rum griber og fascinerer os ved deres rigtige forkerthed. Som en naturlig forlængelse af de intuitive malerier findes i udstillingen også en række skulpturer, der med deres særegne og helt igennem Fensholmske udtryk giver udstillingen en ekstra modelleret dimension.

Simon Fensholms arbejde kan ses som et bevidst, kritisk opgør med vores (re. samfundets) vante og trygge forestillinger om rigtigt og forkert. Hans malerier og skulpturer adresserer undersøgende vores tanker og skaber en form for oplysende distance og nysgerrighed, hvorved en grundlæggende og dybere forståelse for menneskets adfærd og de opstillede, ubeskrevne og definerede systemer vi lever under og lader os forføre af, tydeliggøres. Hvordan er vi til og hvad skaber anerkendelse, er nogle af de spørgsmål, man tvinges til at stille sig selv i mødet med Fensholms værker. Titlens henvisning til vores kontinuerlige stræben efter det uopnåelige og dét hovedbrud vi oplever herved samt den evigt tilstedeværende larm i samfundet af popkultur og forventninger, udfolder og udfordrer på lignende vis værkernes relevans og betydning.

 Simon Fensholm barberer modigt alt det pæne væk, så sandheden kan komme frem og vise os menneskets natur og kultur uden filter. Helt som den er. Dualismen mellem naivisme og ærlige motiver har dog rødder i en mere klassisk kunst. Landskabsmalerierne er med deres ungdommelighed en blanding af inspiration fra kunstnere fra kunstnerens hjemegn som Allan Otte og Johan Thomas Lundbye og et mere ekspressive og moderne anstrøg hentet i nyere kollegers virke for at skabe aktualitet og relevans.

Fensholm dyrker det romantiske og alligevel er han ikke ægte romantiker som en Lundbye. Hans kunst behandler medierede forestillinger om et idyllisk ydre landskab og verden og reflekterer over, hvordan disse manifesterer sig og indplacerer sig i det omgivende samfund. I vores kroppe. Malerierne og skulpturerne er præcise i det upræcise. Lige dele fravær og forventning. Fraværet opleves konkret i de menneskelige figurer, der intet konkret ansigt og personlige træk har. De er anonyme og alligevel så underligt relatérbare. Forventningen, derimod, antydes mindre. Den kan findes i de spirende vækster som billede på en mildere og lysere fremtid, i den modige farveholdnings insisteren og endda også uden for billedet. I kunstnerens håb om at vi forholder os til det vi oplever, det vi er og det vi kan blive.

 

Simon Fensholm (født i Danmark i 1985) bor og arbejder i dag i København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 i København. Han debuterede på Kunstnerenes Efterårsudstilling i 2015 og i 2016 medvirkede han med nye værker på Charlottenborgs Forårsudstilling. Siden afgangen har Fensholm vundet interesse fra samlere i Danmark som i udlandet og hans værker er i dag repræsenteret i væsentlige samlinger i bl.a. Danmark, Sverige og USA og udstillet flere steder i verden. Heavy Medal Headache er hans første soloudstilling på Galleri Oxholm.

SIMONF-OXHOLM-SCULPTURE14.JPG
Earlier Event: June 15
SUMMER AT OXHOLM