Back to All Events

MARIA ENGHOLM // UNSETTLED STORIES


Maria Engholm

Unsettled Stories

Galleri Oxholm, København

 

6 april – 28 april 2019

 

En totalinstallation af Maria Engholm (DK).

 

Maria Engholm har det seneste år arbejdet ihærdigt med sine særegne udtryk og indtager i april måned galleriet med en række nye malerier, hængende installationer og unikastole. Unsettled Stories viser på den ene side kunstnerens store fascination af stoflighed, materiale og farvesammensætninger, håndværket, men er samtidig også et udstyk for den åbne fortællings potentiale og en behandling af tendenser og hændelser i samtiden – verdenen anno 2019. Engholms værker repræsenterer et nu og manifesterer sig tydeligt i gallerirummene ved deres unikke teknik og beskuerinddragelse. De mange detaljer og værkernes unikke helhedsudtryk vækker bl.a. refleksion omkring klimaforandringens tydelige spor, samfundets bagside og det konkrete og mentale landskab hos det enkelte individ. Engholm spørger vedkommende og relevant ind til livets store og små spørgsmål. Hvordan kan vi som menneskehed engagere og aktivere os selv mere til gavn for kommende generationer og et grønnere og rigere liv?

 

Unsettled Stories viser en anden måde at orientere sig i og gå til maleriet på. For Engholm er det ikke blot en genre præget af en fjern konvention og konstellation, men i højere grad fortællingen om et her og nu, virkeligheden og realiteterne, vi alle kan relatere til. Unsettled Stories manifesterer sig som udstilling som et dybt og relevant forankringspunkt i en tid præget af forandring og urolighed mere end nogensinde før.

 

Maria Engholm er født og opvokset i Fredericia 1976 og bor og arbejder i dag i København. Hun tog i 2007 afgang fra Danmarks Designskole, afdelingen for Møbel og Rum. Hendes værker er repræsenteret i private som offentlige samlinger herhjemme og i udlandet.


Maria Engholm, The Silence, mixed media på træ, 35 x 45 cm. 2019

Maria Engholm, The Silence, mixed media på træ, 35 x 45 cm. 2019


Earlier Event: March 2
March 19´