Back to All Events

NICOLAS MARTIN // FACE OF LIGHT


Galleri Oxholm præsenterer

Face of Light
En soloudstilling af Nicolas MartinFERNISERING: lørdag den 12. oktober kl. 12.00 - 14.00
UDSTILLINGSPERIODE: 12. oktober – 2. november 2019

Med inspiration i scener fra det daglige liv, almindeligheden, og en helt unik forståelse for det perspektiviske, viser franske Nicolas Martin med 24 nye værker, olie på panel og olie på lærred, hvorfor maleriet i dag stadig har sin berettigelse iblandt andre kunstmedier.

Face of Light omfavner virkeligheden i alle dens mange facetter. Martin viser os på denne soloudstilling vuer fra Frankrigs smalle gader, natlyset over de mennesketomme, sneklædte bygninger, billboard-hjørnet i storbyen og interiører fra privaten. De skildrede genkendelige miljøers magiske kvaliteter – deres stilheds styrke – opleves sjældent andetsteds og viser med stor overbevisning, hvorfor kunstneren Nicolas Martin er så beundret og betragtet verden over.

Nicolas Martins arbejde tilføjer liv til selv det mest almindelige gennem brugen af lys, kontraster, farve og tekstur. Martins betoning af fravær har ligeledes igennem årene været et kunstnerisk greb og kendetegn. De udstillede malerier er på en gang mættede og enormt stærke i både udtryk og farveholdning, men også ekstremt sarte og næsten transparente. Martin kan både og.

Face of Light vidner om en kunstners store beundring af og forståelse for nuet, stilheden, fraværet, lydene og lyset, der kan eksistere i omkringliggende miljøer – ude som inde. Nicolas Martin ser, i små og store formater, verden som den er i stedet for hvordan den vil blive i fremtiden og åbner på denne måde op for en virkelighed og en sanselighed, man som beskuer kan relatere til og nå i mødet med malerierne på væggen. 

 

Nicolas Martin ( f.1980) er født og opvokset i Paris, Frankrig. Han bor og arbejder i dag i Montreal, Canada. Han har studeret ved den anerkendte Auguste Renoir skole i Paris og University of Laval i Quebec, Canada. Karrieren som professionel maler tog for alvor fart i 2013 med en soloudstilling på L´Oeil du Prince i Paris. I 2015 kom debuten i USA med udstillingen ”Urban Life” på Abend Gallery i Denver og samme år opnåede han også at blive finalist på den respekterede ARC Salon. Martin er udnævnt ”artist to watch” af Southwest Art Magazine og figurerer i bogen ”Tall Trees of Paris”.  

I 2003 fik han tildelt 1. prisen i konkurrencen ”La Fondation de la Vocations” og er i dag at finde i samlinger i både Europa og Nordamerika.Vi glæder os til at se Jer til fernisering!

Galleri Oxholm

NICOLAS MARTIN,  MONT ROYAL , oil on canvas, 45 X 61 CM. 2019

NICOLAS MARTIN, MONT ROYAL, oil on canvas, 45 X 61 CM. 2019

Earlier Event: September 26
START LONDON // Art Fair 2019