Back to All Events

Kelly Reemtsen // Objective (being an Object hold an Object)


First Impression.jpg

Kelly Reemtsen, First Impression, olie på panel, 112 x 112 cm. 2018.Galleri Oxholm er stolte over at kunne præsentereObjective
(being an object hold an Object)En solo udstilling med Kelly ReemtsenFernisering: fredag 08. juni 2018. Kl. 18.00 – 20.00.
Udstillingsperiode: 08. juni – 15. juli. 2018.

 

Kvinden, husmoderen, det stærke køn (female empowerment) og uafhængighed er temaer for denne sommers udstilling Objective (being an Object hold an Object). Reemtsen har i et let formsprog kombineret af modige titler og stærke kontrastfarver skabt en række teksturrige malerier samt en række photogravurer og screenprints, som alle undersøger vor tids samfundsforståelse og definition af den moderne kvinde, hendes rolle og position.
 
Reemtsens velformede kvinder i smukke og elegante vintage kjoler og stilletter er afbilledet uden hoved; anonyme og med dét, der i traditionel forstand har været opfattet som et maskulint, aggressivt værktøj (økse, skruenøgle, motorsav og hammer) i hånden. Sat op mod den monokrome, hvide baggrund er de udstillede værker en slags kvindehær, der peger på forståelsen af, at kvinden i dag sagtens kan udstråle elegance – være feminin i ordets bredeste betydning - og samtidig være særdeles hårdt arbejdende - stærk. Værkerne undersøger som en slags modstand den moderne kvindes rettigheder, sikkerhed og sundhed.
 
Udstillingens titel Objective (being an object hold and object) refererer ligeledes til en dobbeltsidet og undersøgende tanke om kvindens placering i samfundet med køns og ligestillingsdebatten som bærende element. På den ene side ses den fastlåste, passiv og objektiviserede kvinde (den pæne hjemmegående husmoder vi kender fra 1950erne, Hollywood) og på den anden side den handlekraftige, selvstændige og frigjorte, uddannede moderne kvinde anno 2018 formet af nutidens krav, muligheder og rettigheder. Værkerne Rise Above (2018) og Leg Up (2018), hvor kvinden – aktiv og handlende - træder op på en stige og en taburet, undersøger i forlængelse heraf videre ideen om bruddet på dét, Reemtsen betegner som det metaforiske glas loft – kvindens begrænsninger – og hendes ønske om at nå nye personlige og professionelle højder. Malerierne er en slags bekræftelse på, at gennem hårdt arbejde og med de rette redskaber, kan potentialer og mål nås og barrierer og mønstre brydes. Men det kræver mod og handling. Samtidig bevirker det kunstneriske greb, hvor hovederne er skåret væk, at man som beskuer efterlades med en mystik og nysgerrighed på at vide mere og måske endda selv søge nye mål.
 
Udstillingen vises i galleriet fra fredag den 8. juni – søndag den 15. juli. 2018.
 

Leg Up_oil on panel_2018_lille.jpg

Kelly Reemtsen, Leg Up, 91 x 91 cm, olie på panel. 2018.Kelly Reemtsen (født 1967 i Flindt, Michigan, USA) har studeret mode og maleri på Central Michigan University og California State University, Long Beach, USA og lever og arbejder i dag i Los Angeles. Hendes værker har været vist på solo og gruppe udstillinger i det meste af USA samt England, Frankrig og Belgien. Nævneværdige er bl.a. udstillingerne America´s Sweetheart i 2013 og Smashing i 2015. Begge blev afholdt på De Buck Gallery i NYC. Reemtsens værker er ligeledes repræsenteret i respekterede offentlige og private samlinger, herunder firmaerne Twentieth Century Fox og AT&Ts samlinger. I 2013 udgav Kelly Reemtsen bogen I´m Falling, som året efter modtog The Independent Spirit Award ved Independent Publisher Books Award. Objective (being an object hold and object) er Kelly Reemtsens første soloudstilling i Galleri Oxholm.


Step Forward.jpg

 

 


 
 

Later Event: June 12
Scope Basel 2018