Back to All Events

Camilla West & Lene Kilde


  • Galleri Oxholm 25 Pile Alle Frederiksberg, 2000 Denmark (map)
Camilla West,  Seascape Early Morning, January , olie på lærred, 40 x 60 cm. 2018

Camilla West, Seascape Early Morning, January, olie på lærred, 40 x 60 cm. 2018

Fernisering lørdag den 17. marts 2018 kl. 12.00 – 14.00
Udstillingsperiode 17. februar – 8. april 2018

 

Det er med stor glæde, at Galleri Oxholm byder velkommen til åbning af udstillingen Camilla West & Lene Kilde, der præsenterer en vifte af nye malerier og skulpturer af de to kunstnere Camilla West (DK) og Lene Kilde (No).


Camilla West tager i sit kunstneriske virke greb med det lokale landskab og personlige oplevelser og viser os naturens sande og smukke væsen i malerisk form. Farverne i de stringente og alligevel dynamiske malerier er sat hårdt op imod hinanden og de tykke, hurtige og abstrakt, ekspressive penselstrøg er sine steder nærmest modelleret op på lærredet med en tydelig, fysisk karakter til følge. En linje og vi ser en horisont. Wests særlige optagelse af farvernes klang og arbejde med udtrykkenes muligheder og lysets betydning i fremstillingerne af landskabet, ligger til grund for forståelsen af hendes værker. Som beskuer føler sig hurtigt hjemme i Wests selskab og de mange historier, hendes landskabelige fortolkninger gemmer på. De dybe, rene farver og penselstrøgenes rytme skaber genkendelighed og anslår en stemning af idyl, håb, nordisk melankoli og optimisme med udgangspunkt i naturen. Det sete og oplevede bliver vores oplevelse og indlevelse.
 
Sat overfor Camilla Wests maleriske udtryk præsenterer norske Lene Kilde en række nye skulpturer. Kildes kunstneriske projekt er på den ene side centreret omkring børn og deres følelsesliv. Det sete, usagte og usete står som væsentlige rammer for forståelsen af hendes univers. Skulpturerne fremstår på én gang fragmenterede og i produktion ved deres bevidste udelukkelse og mangel på fysisk form. På den anden side modsvarers dette, idet det netop er ved det ufærdige; mellemrummet, tomrummet og luften, at skulpturerne for alvor træder i kraft og deres karakter formes. Materialerne - beton, luft, kobbertråd og flet - er sat sammen, så de træder i karakter på ny ved deres nye indbyrdes relation. Skulpturerne tilbyder med deres finurlighed og stille stemme en samlet fortælling, hvis vi tillader os selv at gå i dialog med dem. Lene Kilde giver os med sit kunstneriske udtryk et særligt indblik i og poetisk bud på børns unikke tankeunivers og kropssprog (i kunstnerens optik den klarest tænkelige form for kommunikation og dialog imellem individer). Gengivelsen af kropsdele som brudstykker placeret i en ofte genkendelig position sat overfor sammenstykningen af de forskellige materialer har vundet Kilde stor bevågenhed og udfordrer til stadighed vores forståelse af den moderne og nutidige skulpturs muligheder. Som publikum inviteres vi til at bruge vores fantasi og med egen forestillingsevne så at sige færdiggøre det skulpturelle udtryk.

Lene Kilde,  No Title (The Shy One) , beton, flet og luft. Variabel dimension. 2018

Lene Kilde, No Title (The Shy One), beton, flet og luft. Variabel dimension. 2018


Camilla West (født 1969) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1991-97 og har en række af udstillinger og udsmykningsopgaver bag sig.
 
Lene Kilde (f. 1981) er vokset op i Rælingen udenfor Oslo, Norge. Hun har en en master I Produkt Design fra Oslo og Aakerhus University College of applied sciences, Faculty of technology, art and design med focus på form og skulptur. I 2005-06 gik hun på institut for Fine Arts, Sculpture Department på Einar Granum, kunstskolen(Norge). Og i årene 2002-2003 på Fine Arts, School of art, Asker artschool (Norge). Kilde har siden færdiggørelsen af hendes uddannelse nydt stor anerkendelse og modtog bl.a. i 2015 The Norwegian Arts Councils legat for hendes udstilling på Hamar Kunstcenter (Norge), ligesom hun I 2014 fik tildelt Blaker legatet for hendes udformning af The Nutmeg Sculpture I Genada undervandsskulpturpark.

For yderligere information om udstillingen og pressemateriale kontakt venligst galleriet på 22452037 eller på cd@gallerioxholm.dk. Udstillingen slutter søndag den 4. marts 2018.
 
Med venlig hilsen
Galleri Oxholm

Earlier Event: March 8
SCOPE NEW YORK
Later Event: April 14
Group Show Spring 18´