Back to All Events

Spaces In Between


  • Frau 25 Pile Allé Frederiksberg, , 2000 Denmark (map)

Björn Camenius, Martyr, akryl på lærred, 120 x 90 cm. 2022.

Spaces in between

3. - 25. Februar 2023 

Fernisering Fredag 3. Februar 16.00 - 18.00.

Udstillingsperiode: 3. - 25. februar 2023

Galleri Oxholm

Galleri Oxholm er stolte over at kunne invitere til den første soloudstilling med den svenske kunstner, Björn Camenius, under titlen Spaces in Between.

Björn Camenius maleri er fabulerende. Som et flirteri mellem mørkt og lyst. Eventyr og virkelighed. Camenius bevæger sig imellem rum og ikke rum, hvor figurationen er mere eller mindre tydelig. Camenius betragter egne værker som forskelligheder; som forskellige steder, hvor han har mulighed for at eksperimentere med og udfolde forskellige karakterer og genstande i bestræbelserne på at se, hvad dette afstedkommer. Udtrykket er drømmeagtigt og en blanding af indtryk fra virkelighedens liv, impulser og underliggende sindstilstande, som vibrerer og sitrer fra et ukendt og underliggende sted. Det lurer lige dér under overfladen. Disse steder er i Camenius´ bevidsthed en mellemliggende position, som er dybt fascinerende og kunstnerisk inspirerende. Man kan sige, at Camenius som kunstner placerer sit maleri i grænselandet mellem modpolerne. Mellem virkelighed og fantasi; the planlagte og det tilfældige; de kreative og de destruktive energier.

Grænserne; som den besøgende vil kunne observere ved nærmere betragtning, er meget flydende. En stor del af værkerne er blevet til via intuitive fornemmelser og impulser, hvor kunstneren er åben for de forskellige ydre og inder tilstande og energier, som han påvirkes af. Stederne i værkerne møder publikum som “mærkeligheder” og stemninger, som forbavser og måske endda skræmmer. Samtidig bringer værkerne også en oplevelse af genkendelighed i forhold til det motiviske, men hvor netop dette fremmede og mærkværdige eller anderledes har sneget sig ind. Denne forvrængning, der prikker til vores forudindtagede måde at se på, er Camenius´ maleriske dna. Hans malerier behandler menneskelig eksistens og en række af de spørgsmål, der omkredser dette som tema.

Björn Camenius (født i Sverige 1987) har en bachelor grad i Fine Arts fra Akademin Valand i Göteborg (2013-2016) ligesom han også har gået på Västerås Konstskola i årene 2010-2012.

Camenius har siden sin afgang fra akademiet haft gang i karrieren og haft solo- og gruppeudstillinger i gallerier og på museer. Senest hos Galleri Helle Knudsen, Galleri 21, Västerås Konstmuseum og Galleri Uddenberg.

Camenius´ maleri er indlemmet i væsentlige offentlige samlinger som Västerås Konstmuseum, Statens Konstråd, Västra Götalands regions samling og Stockholms landsting samt også indsamlet af en række private samlere.

Camenius er modtager af Konstnärsnämndens toårige arbejdslegat og har også tidligere modtaget legater fra Västerås bys kulturstipendium, Eric Ericson og Stiftelsen Otto og Charlotte Mannheimer.

Earlier Event: January 20
Undocumented Moments